Lekker lunchen hoeft uiteraard niet altijd met brood. Een simpele salade kan heel wat smakelijker en gezonder zijn. Even geen creativiteit? Dan is dit gemakkelijke recept een perfecte oplossing. Een frisse en zomerse maaltijdsalade met het klassieke topduo: meloen en ham.
Lekker lunchen hoeft uiteraard niet altijd met brood. Een simpele salade kan heel wat smakelijker en gezonder zijn. Even geen creativiteit? Dan is dit gemakkelijke recept een perfecte oplossing. Een frisse en zomerse maaltijdsalade met het klassieke topduo: meloen en ham.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 100 gram volkoren pasta spirelli, penne,...
- 2 Romeinse slaharten
- 2 tomaten
- 1 Galia meloen
- 4 plakjes gedroogde, rauwe ham gerookt kan ook
- peper en zout
- olijfolie optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Gaar de pasta volgens de instructies op de verpakking in lichtgezouten water.
- Giet de pasta, eenmaal gegaard, af en laat afkoelen.
- Versnijd ondertussen de Romeinse slaharten en tomaten in hapklare stukken.
- Schil de meloen, verwijder de pitjes en snijd in hapklare blokjes.
- Trek de stukjes ham nonchalant in stukjes.
- Meng alle ingrediënten zorgvuldig onder elkaar. Kruid af met een snuifje peper en eventueel nog een beetje zout (let echter op, de ham zal in veel gevallen al voor voldoende zout zorgen) of enkele druppels olijfolie. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind