Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 0,5 knolselder
- 500 gram loskokende aardappelen
- 2 dl volle melk of room
- 1 eidooier
- 1 klontje boter
- nootmuskaat
- peper en zout selderijzout kan ook
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in stukken.
- Breng samen aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Laat minstens een kwartier garen, tot de stukjes aardappel en knolselder helemaal zacht zijn.
- Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Een beetje structuur kan geen kwaad, integendeel.
- Roer de melk of room samen met de eidooier en het klontje boter door de puree. Voeg desgewenst meer melk/room toe om de puree smeuïger te maken.
- Kruid af met een beetje nootmuskaat, peper en zout (of gebruik selderijzout voor een pittiger resultaat). Heerlijk bij wildbereidingen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind