VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Knolselderpuree
Eén van de allerbeste dingen aan de intrede van de herfst, is de start van het knolselderseizoen. De veelzijdige groente is erg lekker in soepen maar schittert in een puree. Perfect bij een lekker stukje wild.
Gerecht
Bijgerecht
Keuken
Belgisch
Gelegenheid
Feestelijk
,
Kerstmis
,
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
,
< 4 euro
Vlees/vis/veg
Vegetarisch
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
10
minuten
Kook Tijd
20
minuten
Ingrediënten
0,5
knolselder
500
gram
loskokende aardappelen
2
dl
volle melk of room
1
eidooier
1
klontje
boter
nootmuskaat
peper en zout
selderijzout kan ook
Instructies
Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in stukken.
Breng samen aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
Laat minstens een kwartier garen, tot de stukjes aardappel en knolselder helemaal zacht zijn.
Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Een beetje structuur kan geen kwaad, integendeel.
Roer de melk of room samen met de eidooier en het klontje boter door de puree. Voeg desgewenst meer melk/room toe om de puree smeuïger te maken.
Kruid af met een beetje nootmuskaat, peper en zout (of gebruik selderijzout voor een pittiger resultaat). Heerlijk bij wildbereidingen. Smakelijk!