VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Knolselderpuree
Eén van de allerbeste dingen aan de intrede van de herfst, is de start van het knolselderseizoen. De veelzijdige groente is erg lekker in soepen maar schittert in een puree. Perfect bij een lekker stukje wild.
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in stukken.
  2. Breng samen aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  3. Laat minstens een kwartier garen, tot de stukjes aardappel en knolselder helemaal zacht zijn.
  4. Giet af en stamp fijn met een pureestamper. Een beetje structuur kan geen kwaad, integendeel.
  5. Roer de melk of room samen met de eidooier en het klontje boter door de puree. Voeg desgewenst meer melk/room toe om de puree smeuïger te maken.
  6. Kruid af met een beetje nootmuskaat, peper en zout (of gebruik selderijzout voor een pittiger resultaat). Heerlijk bij wildbereidingen. Smakelijk!