Pascale Naessens bewijst elke keer weer dat een sobere ingrediëntenlijst echt niet gelijk hoeft te staan aan een sobere maaltijd. Met niet meer dan citroen, tomaatjes en olijven zorgt ze voor heerlijk gezonde kippenbillen. Hadden we ook al verteld dat de oven al het werk doet?
Pascale Naessens bewijst elke keer weer dat een sobere ingrediëntenlijst echt niet gelijk hoeft te staan aan een sobere maaltijd. Met niet meer dan citroen, tomaatjes en olijven zorgt ze voor heerlijk gezonde kippenbillen. Hadden we ook al verteld dat de oven al het werk doet?
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 4 kippenbillen
- 2 citroenen
- 8 eetlepels sojasaus
- 1 ui
- 2 grote tomaten
- 1 handvol groene, ontpitte olijven
- 1 handvol zwarte, ontpitte olijven
- olijfoflie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Leg de kippenbillen in een ovenschaal. Besprenkel met vers geperst citroensap, sojasaus en een flinke scheut olijfolie.
- Wrijf de kippenbillen goed in met de marinade. Je kan ze nu eventueel enkele uren laten rusten.
- Versnijd de tomaten in grove stukken en de ui in plakjes.
- Voeg de stukken tomaat en ui samen met de olijven toe aan de ovenschaal.
- Kruid met peper en nog een snuifje zout (let op, de sojasaus bevat ook al behoorlijk wat zout). Meng alles grondig door elkaar.
- Laat minstens één uur (tot anderhalf uur) bakken op 180°. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind