Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 preiwit
- 2 takken selder
- 1 wortel
- 100 gram champignons
- 1 liter groentebouillon kippenbouillon kan ook
- 1 tuiltje verse tuinkruiden peterselie, rozemarijn, tijm, laurier,...
- 2 eetlepels graanmosterd
- gedroogde uitjes
- vetstof
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Reinig de groenten en snijd alles in grove stukken.
- Verhit een beetje vetstof (olie of boter, naar wens) en fruit de ui.
- Voeg de overige groenten toe (prei, selder, wortel en champignon) toe en laat even aanstoven.
- Blus met de groentebouillon en vul verder aan met water tot de groentjes helemaal onder staan.
- Voeg het kruidentuiltje (samengeknoopt of in een theedoek) toe en breng de soep aan de kook. Laat een twintig minuten pruttelen.
- Verwijder het kruidentuiltje en mix de soep fijn. Voeg de mosterd toe en roer goed. Werk af naar smaak met peper, zout en eventueel meer mosterd. Serveer met wat gedroogde uitjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind