Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!
Hoewel tonijn niet goedkoop is, is het een waanzinnig lekkere vis waar je op erg veel manieren mee aan de slag kan. Het stevige vlees leent zich tot allerlei keukens, van klassiek tot exotisch. Dit recept sluit aan bij de laatste categorie met een oosterse marinade en een zoet-frisse salsa van mango en tomaat. Als hoofd- of voorgerecht én erg lekker op de barbecue!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 5minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
5minuten | 15minuten |
Ingrediënten
- Tonijnspies
- 300 gram tonijnfilet of -steak
- 12 scampi (garnaalstaarten) gepeld, gekuist indien nodig ontdooid
- Marinade
- 1 citroen uitgeperst
- 6 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel sesamolie
- 1 stengel citroengras extra fijngesneden
- 30 gram gember geschild en extra fijngesneden
- 2 teentjes look geplet en fijngehakt
- 1 chilipepertje ontpit en fijngehakt
- 3 takjes koriander fijngehakt
- peper en zout
- Tomaten-mangosalsa
- 4 tomaten
- 2 mango's
- 1 rode ui fijngesneden
- 1 takje koriander fijngehakt
- 1 bos-uitje in ringetjes gesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de tonijn in hapklare blokjes. Let er op dat je ze niet te klein snijd. Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg er de tonijnblokjes met de garnaalstaarten in. Laat een kwartiertje tot een half uur rusten in de koelkast. Langer hoeft niet, roer nu en dan zachtjes om.
- Terwijl de tonijn marineert, kan je de tomaten-mangosalsa bereiden. Hak de tomaten fijn en schil de mango. Snijd het vruchtvlees van de pit en hak ook fijn. Probeer het sap van de mango bij te houden en toe te voegen aan de salsa.
- Meng de mango- en tomatenblokjes met de fijngesneden rode ui, ringetjes lente-ui en fijngehakte koriander. Breng verder op smaak met de olijfolie, balsamico en een snuifje peper/zout. Laat even rusten op kamertemperatuur.
- Prik de stukken vis en garnaalstaarten afwisselen op een satéstok. Verhit een grillpan of de barbecue. Schroei de satés kort maar krachtig, de stukjes tonijn moeten binnenin nog rood zijn.
- Serveer de satés met de salsa en rijst of brood. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind