Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 10minuten | 15minuten | 2uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
15minuten | 2uur |
Ingrediënten
- 1 kg varkensribbetjes
- 250 gram grof zout
- 1 liter bouillon kip of rund
- 200 ml kalfsfond
- 1 eetlepel Luikse siroop
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- 1 eetlepel honing
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel maïzene optioneel
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Bestrooi de ribbetjes langs alle kanten met het grof zout. Laat een kwartiertje rusten en spoel dan af.
- Schik de ribbetjes in een ovenschaal en overgiet met de bouillon (gebruik eventueel meer zodat ze helemaal onder staan).
- Gaar de ribbetjes op 120° gedurende een uur. Als je meer tijd hebt, kan je nog langer op een tragere temperatuur (of zelfs in een slow-cooker) voorgaren.
- Maak ondertussen de marinade door de fond, Luikse siroop, ketchup, rode wijnazijn, honing en sojasaus aan de kook te brengen.
- Laat de marinade goed inkoken tot een stroperig sausje. Bind de marinade eventueel met een beetje maïzena.
- Wrijf de afgekoelde ribbetjes goed in met de marinade en overgiet met de rest. Laat minstens één uur marineren in de koelkast, bij voorkeur enkele uren (of bak ze pas de dag nadien).
- Haal de ribbetjes een kwartiertje voor het bakken uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Wrijf ze een laatste keer goed in en bestrijk nogmaals met de marinade.
- Bak de ribbetjes op een hete barbecue gedurende 5 à 10 minuten (afhankelijk van de dikte) langs elke kant. Smakelijk!
Notities
De marinade in dit recept combineert, zoals de regels van de kunst het voorschrijven, zoete, zoute en zure smaken. Tegelijkertijd is het een basis, je kan makkelijk variëren door extra smaakmakers toe te voegen. Denk aan een pittige toets (chili, tabasco,...), groene kruiden (tijm, oregano,...) of specifieke smaken (knoflook, paprikapoeder,...).
Deel dit Recept
Speak Your Mind