Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.
Een aioli is een mediterraans sausje op basis van look die wat doet denken aan knoflooksaus. De term wordt echter veel breder ingezet voor sausje en olies op basis van look. Knoflook is immers een ongelooflijk lekkere smaakmaker. Deze, uiterst eenvoudige, aioli kan je heel breed inzetten. Als smaakmaker op bladerdeeg, marinade voor vlees of vis, extra kruiding van een pasta of pizza,... De mogelijkheden zijn eindeloos.
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Ingrediënten
- 2 teentjes look
- 4 takjes verse oregano fijngehakt
- grof zeezout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de teentjes look en doe ze in een vijzel. Vul aan met de fijngehakte oregano.
- Overgiet de knoflook en oregano met een royale hoeveelheid kwalitatieve olijfolie.
- Vul aan met een snuifje grof zeezout (naast smaakmaker helpt dit ook het kneuzen) en kneus fijn tot een smeuïge saus/olie. Voeg indien nodig nog wat olijfolie toe. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind