Alles in één grote pan klaarmaken is een leuke manier om snel en met een minimum aan afwas te koken. TV-kok Sofie Dumont doet dat in dit vlotte recept met typische ingrediënten van bij ons: worstjes, aardappeltjes, boontjes, bloemkool en witte kool. Deze stevige portie boerenkost zal jong en oud bevallen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kuis de krieltjes indien nodig (schillen hoeft niet). Stoom of kook ze beetgaar (reken op 10 minuten).
- Snipper ondertussen de rode ui fijn en versnijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Verhit een scheutje arachideolie in een ruime pan. Fruit de ui en kruid met een snuifje gemalen komijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even aanbakken.
- Versnijd de chipolata-worstjes in stukken en voeg toe aan de pan.
- Voeg eenmaal de worstjes beginnen te kleuren ook de boontjes toe. Laat rustig verder garen terwijl je regelmatig roert. Kruid met peper en zout.
- Snipper de witte kool in dunne reepjes.
- Voeg de voorgebakken krieltjes toe met de witte kool. Dek af en laat nog een tiental minuten garen tot alle ingrediënten beetgaar zijn.
- Roer net voor het opdienen wat gesnipperde peterselie door de pan. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind