Alles in één grote pan klaarmaken is een leuke manier om snel en met een minimum aan afwas te koken. TV-kok Sofie Dumont doet dat in dit vlotte recept met typische ingrediënten van bij ons: worstjes, aardappeltjes, boontjes, bloemkool en witte kool. Deze stevige portie boerenkost zal jong en oud bevallen!
Alles in één grote pan klaarmaken is een leuke manier om snel en met een minimum aan afwas te koken. TV-kok Sofie Dumont doet dat in dit vlotte recept met typische ingrediënten van bij ons: worstjes, aardappeltjes, boontjes, bloemkool en witte kool. Deze stevige portie boerenkost zal jong en oud bevallen!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 350 gram krielaardappeltjes
- 400 gram chipolata
- 1 rode ui
- 0,25 witte kool
- 0,5 bloemkool
- 250 gram fijne boontjes
- gemalen komijn
- arachideolie
- 1 bosje peterselie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kuis de krieltjes indien nodig (schillen hoeft niet). Stoom of kook ze beetgaar (reken op 10 minuten).
- Snipper ondertussen de rode ui fijn en versnijd de bloemkool in kleine roosjes.
- Verhit een scheutje arachideolie in een ruime pan. Fruit de ui en kruid met een snuifje gemalen komijn.
- Voeg de bloemkoolroosjes toe en laat even aanbakken.
- Versnijd de chipolata-worstjes in stukken en voeg toe aan de pan.
- Voeg eenmaal de worstjes beginnen te kleuren ook de boontjes toe. Laat rustig verder garen terwijl je regelmatig roert. Kruid met peper en zout.
- Snipper de witte kool in dunne reepjes.
- Voeg de voorgebakken krieltjes toe met de witte kool. Dek af en laat nog een tiental minuten garen tot alle ingrediënten beetgaar zijn.
- Roer net voor het opdienen wat gesnipperde peterselie door de pan. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind