Eendenborst met peer en sherry (Colruyt)? Het beste recept vind je hier! Eendenborst met peer en sherry (Colruyt)? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Eendenborst met peer en sherry (Colruyt)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)
Eendenborst met peer en sherry (Colruyt), 4.0 out of 5 based on 1 rating
Eendenborst met peer en sherry (Colruyt)
Recept Afdrukken
Tijdens de feestdagen is het niet altijd makkelijk om iets feestelijk klaar te maken dat haalbaar en niet gek duur is. Eend is een uitstekende keuze wanneer je hiermee worstelt: als je het vlees correct bereid is het sappig en smakelijk. Met een originele combinatie van prei, peer en Sherry zorg je - dankzij Colruyt - voor een verrassend hoofdgerecht.
Eendenborst met peer en sherry (Colruyt)
Recept Afdrukken
Tijdens de feestdagen is het niet altijd makkelijk om iets feestelijk klaar te maken dat haalbaar en niet gek duur is. Eend is een uitstekende keuze wanneer je hiermee worstelt: als je het vlees correct bereid is het sappig en smakelijk. Met een originele combinatie van prei, peer en Sherry zorg je - dankzij Colruyt - voor een verrassend hoofdgerecht.
Porties Prep Tijd Kook Tijd
4personen 15minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Snijd de prijwitten in fijne ringen en blancheer (kort koken) in lichtgezouten water. Laat daarna goed uitlekken.
  2. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snijd in blokjes. Besprenkel met de citroen en het mespuntje kaneel. Laat rusten.
  3. Verhit een braadpan zonder (!) vetstof. Schroei de eendenborst(en) aan de vetkant gedurende een tiental minuten op een matig tot hoog vuur. Giet te veel vet weg zodat de vetkant kan een korstje krijgt. Bak daarna de vleeskant nog een zestal minuten.
  4. Haal het vlees uit de pan en laat rusten/houd warm onder een stuk zilverpapier. Roer ondertussen alle aanbaksels los in de braadpan door de kippenbouillon, ketjapsaus en sherry aan de kook te brengen.
  5. Bind de saus met wat sausbinder en haal van het vuur. Klop er tot slot twee eetlepels koude boter onder. Kruid naar smaak bij met peper en/of zout. Houd warm.
  6. Verhit twee eetlepels boter in een pan en bak de stukjes peer en schijfjes prei kort op hoog vuur. Bestrooi met de suiker en laat even karameliseren. Werk daarna af met peper en zout.
  7. Snijd de eendenborsten in plakjes en overgiet met wat saus. Serveer met de peer/prei-mengeling en een variëteit kroketjes naar wens. Smakelijk!
Deel dit Recept

Speak Your Mind

*