Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
Ingrediënten
- 16 sneetjes toastbrood (pain de mie)
- 4 sneden jonge of belegen kaas
- 4 sneden hesp ontzwoerd
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Bestrijk de sneetjes brood langs beide kanten met wat boter. Je hoeft zeker niet te overdrijven, anders worden je croques erg vettig.
- Leg telkens tussen twee sneetjes (met boter besmeerd) toastbrood één plakje kaas en één plakje hesp. Snijd bij zodat het beleg netjes past.
- Als alle croques gesmeerd zijn, kan je ze bakken. Dit kan ofwel in een bakpan in een klein beetje boter, in een tosti ijzer of onder een hete grill. Laat ze in het laatste geval kort grillen langs beide kant.
- Een croque is klaar eenmaal het brood gekleurd en knapperig wordt, terwijl de kaas begint te smelten. Serveer onmiddellijk met een fris slaatjes en ketchup of mayonaise naar wens. Ook wat gepekelde garnituur (uitjes, augurkjes,...) past prima. Smakelijk!
Notities
Mag je croque monsieur wat pit hebben? Bestrooi de kaas dan met een beetje scherp pikantpoeder of chili.
Deel dit Recept
Heel lekker is om de buitenkant niet met boter maar met mayonaise te besmeren.