Veel lekkere nagerechtjes (of tussendoortjes) vallen zwaar op de maag. Dat kan je vermijden door 'een zuurtje' toe te voegen. Dat concept wordt heel letterlijk gebruikt in dit originele recept: luchtig, opgerold deeg met lemon curd (een typisch Britse spread op basis van citroen en ei), afgewerkt met witte chocolade. Tijd voor Afternoon Tea!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 20minuten | 10minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Klop de eieren met de suiker en het snuifje zout goed op.
- Zeef de bloem en meng rustig door het beslag zodat het luchtig blijft.
- Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
- Stort het beslag uit op het bakpapier. Beweeg de bakplaat naar alle kanten tot het beslag een dun, rechthoekig laagje vormt.
- Bak het deeg gedurende een kleine tien minuten op 200°. Haal het deeg uit de oven van zodra het begint te kleuren en te ruiken.
- Draai het gebakken beslag om en trek het bakpapier er voorzichtig af.
- Besmeer royaal met een laagje lemon curd. Rol daarna netjes in de lengte op en leg met de naad naar onderen op een serveerplank.
- Laat de witte chocolade smelten (au-bain-marie of op een laag wattage in de microgolf-oven). Snijd ondertussen de uiteindes van de citroenrol af voor een mooiere presentatie.
- Besprenkel de citroenrol met enkele streepjes witte chocolade en laat afkoelen. Snijd net voor het opdienen in dikke plakken. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind