Veel lekkere nagerechtjes (of tussendoortjes) vallen zwaar op de maag. Dat kan je vermijden door 'een zuurtje' toe te voegen. Dat concept wordt heel letterlijk gebruikt in dit originele recept: luchtig, opgerold deeg met lemon curd (een typisch Britse spread op basis van citroen en ei), afgewerkt met witte chocolade. Tijd voor Afternoon Tea!
Veel lekkere nagerechtjes (of tussendoortjes) vallen zwaar op de maag. Dat kan je vermijden door 'een zuurtje' toe te voegen. Dat concept wordt heel letterlijk gebruikt in dit originele recept: luchtig, opgerold deeg met lemon curd (een typisch Britse spread op basis van citroen en ei), afgewerkt met witte chocolade. Tijd voor Afternoon Tea!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 20minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 20minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 3 eieren
- 75 gram kristalsuiker
- 1 snuifje zout
- 75 gram zelfrijzende bloem
- 200 gram lemon curd
- 50 gram witte chocolade
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Klop de eieren met de suiker en het snuifje zout goed op.
- Zeef de bloem en meng rustig door het beslag zodat het luchtig blijft.
- Bedek een bakplaat met een vel bakpapier.
- Stort het beslag uit op het bakpapier. Beweeg de bakplaat naar alle kanten tot het beslag een dun, rechthoekig laagje vormt.
- Bak het deeg gedurende een kleine tien minuten op 200°. Haal het deeg uit de oven van zodra het begint te kleuren en te ruiken.
- Draai het gebakken beslag om en trek het bakpapier er voorzichtig af.
- Besmeer royaal met een laagje lemon curd. Rol daarna netjes in de lengte op en leg met de naad naar onderen op een serveerplank.
- Laat de witte chocolade smelten (au-bain-marie of op een laag wattage in de microgolf-oven). Snijd ondertussen de uiteindes van de citroenrol af voor een mooiere presentatie.
- Besprenkel de citroenrol met enkele streepjes witte chocolade en laat afkoelen. Snijd net voor het opdienen in dikke plakken. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind