Dat je in de eeuwige zoektocht naar lekkere maar gezonde recepten altijd bij Sandra Bekkari terecht kan, is al lang geen geheim meer. Met dit recept gaat Sandra vol voor simpel, waardoor dit lekkere soepje helemaal vegan én glutenvrij is. Absoluut het proberen waard!
Dat je in de eeuwige zoektocht naar lekkere maar gezonde recepten altijd bij Sandra Bekkari terecht kan, is al lang geen geheim meer. Met dit recept gaat Sandra vol voor simpel, waardoor dit lekkere soepje helemaal vegan én glutenvrij is. Absoluut het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 500 gram champignons kastanje, shiitake, oesterzwam,...
- 2 uien gesnipperd
- 1 teen knoflook gesnipperd
- 1 liter groentebouillon
- 1 kruidentuiltje laurier, tijm,...
- 1 bosje blaadjes platte peterselie gesnipperd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kuis de champignons (indien nodig) en versnijd in stukken. Bewaar een deel voor de afwerking.
- Fruit de gesnipperde uien en knoflook in een scheut olijfolie.
- Voeg de champignonmengeling toe. Laat even aanbakken en blus dan met de groentebouillon.
- Voeg het kruidentuiltje toe en laat een kwartier pruttelen.
- Verwijder het kruidentuiltje en mix fijn. Werk af met peper, zout en (voldoende) gesnipperde peterselie.
- Bak net voor het opdienen de overgebleven stukjes champignon in een klein beetje olie aan. Kruid met peper en zout en schik op elk gevuld bord. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind