Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 100 gram gemengd gehakt
- 250 gram Parijse champignons
- 1 teentje look geplet
- 1 sjalot gepeld en fijngesnipperd
- 1 ei
- 3 eetlepels paneermeel
- 2 eetlepels geplette pistachenoten gepeld en ongezouten
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes extra fijn (of gebruik een blender).
- Meng het gehakt met de fijngesneden steeltjes, geplette pistachenoten, het ei, het paneermeel, het geplette teentje look en de gesnipperde sjalot. Breng op smaak met voldoende peper en zout.
- Vul de champignons met het gehakt.
- Schuif de gevulde champignons in een voorverwarmde oven (180°) en laat een tiental minuutjes garen. Varieer de gaartijd naargelang de grootte van de champignons. Smakelijk!
Notities
Met dit recept kan je nog behoorlijk wat variëren door het gehakt verder te kruiden. Denk aan kerrie, paprikapoeder, barbecuesaus,... Tot slot kan je deze gevulde champignons vanzelfsprekend op voorhand klaarmaken, dan hoef je ze slechts in de oven te schuiven. Ideaal tijdens de (drukke) feestdagen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind