VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.3/5 (3 votes cast)
Champignons gevuld met gehakt
Met dit eenvoudige hapje hoef je niet te zwoegen in de keuken maar zullen je gasten wel erg tevreden zijn. Ideaal als aperitiefje tijdens de feestdagen.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwijder de steeltjes van de champignons. Snijd de steeltjes extra fijn (of gebruik een blender).
  2. Meng het gehakt met de fijngesneden steeltjes, geplette pistachenoten, het ei, het paneermeel, het geplette teentje look en de gesnipperde sjalot. Breng op smaak met voldoende peper en zout.
  3. Vul de champignons met het gehakt.
  4. Schuif de gevulde champignons in een voorverwarmde oven (180°) en laat een tiental minuutjes garen. Varieer de gaartijd naargelang de grootte van de champignons. Smakelijk!
Notities

Met dit recept kan je nog behoorlijk wat variëren door het gehakt verder te kruiden. Denk aan kerrie, paprikapoeder, barbecuesaus,… Tot slot kan je deze gevulde champignons vanzelfsprekend op voorhand klaarmaken, dan hoef je ze slechts in de oven te schuiven. Ideaal tijdens de (drukke) feestdagen.