Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.
Capellini is een Italiaanse pastasoort die nog fijner dan spaghetti is. Deze erg fijne slierten, ook liefkozend bekend als 'engelenhaar', lenen zich tot heel elegante bereidingen. Dat weet ook Gordon Ramsay, de Britse chef die niet verlegen is om een straffe uitspraak. Gelukkig kan hij net zo straf koken, de uiterst smakelijke en frisse saus op basis van knoflook, witte wijn, kappertjes, kerstomaatjes en citroen uit dit recept is werkelijk fantastisch bij scampi en pasta.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 4 fijne sjalotten extra fijngesnipperd
- 12 teentjes knoflook gepeld en geplet
- 400 ml droge witte wijn
- 400 ml visbouillon
- 4 eetlepels kappertjes op azijn
- 250 gram kerstomaatjes gehalveerd
- 1 eetlepel chilivlokken
- 2 citroenen
- 32 gepelde scampi ontdooid (indien nodig)
- 200 gram boter in blokjes
- 500 gram capellini
- Parmezaanse kaas afwerking
- 1 plantje basilicum afwerking
- olijfolie
- zeezout
- zwarte peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime sauspan. Fruit de gesnipperde sjalot en knoflook op een zacht vuur.
- Blus met de witte wijn en laat bijna helemaal verdampen.
- Voeg de visbouillon met de kappertjes, gehalveerde kerstomaatjes en chilivlokken toe. Rasp aansluitend de zeste van de citroenen en voeg (naar smaak) samen met het citroensap toe.
- Breng de saus rustig aan de kook en laat pruttelen. Breng tegelijkertijd een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook om de pasta te garen.
- Kruid de scampi met peper en zout. Voeg toe aan de saus en laat één minuut langs elke kant pruttelen.
- Gaar ondertussen de pasta volgens de instructies op de verpakking. Let op: Capellini heeft slechts 3 à 5 minuten nodig.
- Laat de blokjes boter smelten in de saus, roer om en haal van het vuur zodat de scampi niet taai worden.
- Giet de gegaarde pasta af en roer onmiddellijk door de warme saus.
- Werk af met geraspte Parmezaanse kaas en gescheurde blaadjes basilicum. Dien meteen op, heerlijk met een wit wijntje. Smakelijk!
Notities
Laat je niet afschrikken door de flinke hoeveelheid knoflook, die past erg goed bij scampi. Gebruik echter gerust minder indien knoflook snel op je maag blijft liggen, of gebruik zo vers mogelijke look. Hoe verser, hoe minder zwavelverbindingen die voor nare luchtjes en maagproblemen zorgen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind