Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!
Een smakelijke pasta heeft heus geen vlees nodig. Zelfs een traditionele Bolognese - waar gehakt in principe de hoofdrol speelt - kan je op een vegetarische manier klaarmaken. In dit toffe recept gaat Jamie Oliver aan de slag met paddenstoelen en linzen om een heerlijk zonnige pasta zonder vlees klaar te toveren. Het proberen waard!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 1 ui
- 2 teentjes look
- 1 wortel
- 1 stengel selder
- 2 laurierblaadjes
- enkele takjes tijm
- 4 portobello-paddenstoelen
- 100 gram linzen gedroogd
- olijfolie
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 400 ml groentebouillon
- 400 gram tomatenblokjes blik
- 350 gram pappardelle of een andere pasta naar wens
- 1 bosje basilicum
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Pel de ui en knoflook. Snipper extra fijn met de wortel en selder (of gebruik een cutter).
- Verhit een flinke scheut olijfolie en fruit de fijngesnipperde groentemix samen met de laurier en tijm.
- Hak de portobello-champignons fijn in een cutter. Voeg toe aan de pan en laat nog enkele minuutjes meebakken.
- Roer de gedroogde linzen door de gestoofde groentjes. Vul aan met tomatenpuree, bouillon en tomatenblokjes.
- Kruid met peper, zout en laat op een laag vuur een half uurtje (of tot de linzen gaar zijn) pruttelen met deksel. Roer nu en dan om.
- Gaar naar het einde van de kooktijd de pasta in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Roer de gegaarde pasta door de saus en werk af met geraspte Parmezaanse kaas en basilicumblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind