Low carb, weinig ingrediënten en toch verrassend smaakvol? Yes, dat is Pascale Naessens! Haar uiterst eenvoudige recepten zijn perfect voor eenieder die graag gezonder wil koken zonder moeite. De balans tussen kruidige bloemkool, smeuïge halloumi en crunchy pompoenpitten is ronduit perfect!
Low carb, weinig ingrediënten en toch verrassend smaakvol? Yes, dat is Pascale Naessens! Haar uiterst eenvoudige recepten zijn perfect voor eenieder die graag gezonder wil koken zonder moeite. De balans tussen kruidige bloemkool, smeuïge halloumi en crunchy pompoenpitten is ronduit perfect!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 25minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
25minuten |
Ingrediënten
- 2 bloemkool
- 6 tenen knoflook
- 200 gram pompoenpitten
- 400 gram halloumi
- 4 eetlepels ras el hanout
- olijfolie
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Versnijd de bloemkool in roosjes en blancheer een vijftal minuten in een ruime hoeveelheid kokend water.
- Giet de voorgegaarde bloemkoolroosjes af en roer er meteen een flinke scheut olijfolie door.
- Kruid de bloemkool met een ruime hoeveelheid ras-el-hanout en roer voorzichtig om.
- Stort de bloemkoolroosjes uit in een ovenschotel en laat 20 minuten garen op 180°.
- Snipper de teentjes knoflook fijn en fruit ze samen met de pompoenpitten op een zacht vuur in de kookpot waar je de bloemkool in mengde met olie en ras-el-hanout (voeg eventueel wat verse olijfolie toe).
- Versnijd de halloumi in hapklare blokjes en voeg toe aan de pot. Laat goudbruin kleuren.
- Overgiet de gebakken bloemkool met de halloumi en pijnboompitjes. Roer om en serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind