Heb je een gezellig feestje gepland en wil warme hapjes serveren? Dan komt dit recept ongetwijfeld van pas! Met eenvoudige mini-bladerdeeghapjes kan je zonder veel moeite heel leuke en gevarieerde aperitiefhapjes klaarmaken. Met dit recept leer je een goede basis.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 10minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Smelt de boter op een zacht vuur. Haal van het vuur en roer er de bloem onder.
- Laat de roux even warmen/drogen op het vuur tot een lekkere biscuit-geur verschijnt.
- Giet al roerend melk bij de roux. Laat rustig indikken tot een witte saus met een dikte naar wens.
- Voeg stelselmatig gemalen kaas toe, bepaald vooral zelf hoe sterk je de kaassmaak wil. Voeg wat melk toe indien je saus te dik wordt.
- Werk de kaassaus af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
- Schik de bladerdeeghapjes op een ovenschaal. Vul ze zorgvuldig met de kaassaus. Leg op elk hapje nog een beetje gemalen kaas.
- Laat de hapjes 10 minuten gratineren in een hete oven (180°). Je kan de hapjes perfect op voorhand klaarmaken, laat ze dan wat trager en langer opwarmen (20 minuten op 160°, bijvoorbeeld). Smakelijk!
Notities
Met dit basisrecept kan je makkelijk variëren. Je kan eender welk ingrediënt toevoegen aan de kaassaus. Denk aan gesnipperde ham, garnaaltjes, ansjovis, surimi,...
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind