VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Bladerdeeghapjes met kaassaus
Heb je een gezellig feestje gepland en wil warme hapjes serveren? Dan komt dit recept ongetwijfeld van pas! Met eenvoudige mini-bladerdeeghapjes kan je zonder veel moeite heel leuke en gevarieerde aperitiefhapjes klaarmaken. Met dit recept leer je een goede basis.
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
4personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Smelt de boter op een zacht vuur. Haal van het vuur en roer er de bloem onder.
  2. Laat de roux even warmen/drogen op het vuur tot een lekkere biscuit-geur verschijnt.
  3. Giet al roerend melk bij de roux. Laat rustig indikken tot een witte saus met een dikte naar wens.
  4. Voeg stelselmatig gemalen kaas toe, bepaald vooral zelf hoe sterk je de kaassmaak wil. Voeg wat melk toe indien je saus te dik wordt.
  5. Werk de kaassaus af met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
  6. Schik de bladerdeeghapjes op een ovenschaal. Vul ze zorgvuldig met de kaassaus. Leg op elk hapje nog een beetje gemalen kaas.
  7. Laat de hapjes 10 minuten gratineren in een hete oven (180°). Je kan de hapjes perfect op voorhand klaarmaken, laat ze dan wat trager en langer opwarmen (20 minuten op 160°, bijvoorbeeld). Smakelijk!
Notities

Met dit basisrecept kan je makkelijk variëren. Je kan eender welk ingrediënt toevoegen aan de kaassaus. Denk aan gesnipperde ham, garnaaltjes, ansjovis, surimi,…