Belgisch stoofvlees met bier en spekjes? Het beste recept vind je hier! Belgisch stoofvlees met bier en spekjes? Het beste recept vind je hier!

 

Recept - Belgisch stoofvlees met bier en spekjes

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.8/5 (13 votes cast)
Belgisch stoofvlees met bier en spekjes, 3.8 out of 5 based on 13 ratings
Belgisch stoofvlees met bier en spekjes
Recept Afdrukken
Als je dol bent op Belgisch stoofvlees, dan is dit een uitstekend recept om het klaar te maken.
Belgisch stoofvlees met bier en spekjes
Recept Afdrukken
Als je dol bent op Belgisch stoofvlees, dan is dit een uitstekend recept om het klaar te maken.
Porties
4personen
Porties
4personen
Ingrediënten
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
Instructies
  1. Laat de boter smelten in een zware koekenpan op een middelgrote vlam
  2. Snij het spek in plakjes van 1 centimeter
  3. Bak het spek voor 5 minuten in boter totdat het krokant is, maar laat het niet aanbranden
  4. Verwijder het spek met een schuimspaan uit de pan en zet het op een stuk keukenpapier om uit te lekken
  5. Maak de vlam kleiner en voeg de fijngesneden uien en bruine suiker toe aan de pan met boter en spekvet
  6. Laat de uien langzaam karameliseren totdat ze een mooie, bruine kleur hebben gekregen. Dit duurt zo'n 30-40 minuten
  7. Doe een jasje van zout, peper en blom om het stoofvlees
  8. Snijd het teentje knoflook fijn
  9. Wanneer de uien zijn gekarameliseerd voeg je de knoflook toe. Blijf het geheel voor 2 minuten constant roeren
  10. Verwijder het mengsel van uien en knoflook met een schuimspaan en zet het in een grote pan. Kijk of er genoeg olie in de pan is overgebleven om het vlees te koken. Als er niet genoeg is, voeg je boter of spekvet toe
  11. Zet de stukjes stoofvlees in dezelfde pan waarin de uien en spek zijn gebakken.
  12. Laat voldoende ruimte tussen de stukken vlees zodat deze kunnen ademen
  13. Laat het vlees aan alle kanten goed bruin worden. Dit kan 10-20 minuten duren: Afhankelijk van de grootte van de pan zal je meerdere malen moeten bakken en indien nodig boter moeten toevoegen. * Het bruin laten worden van het vlees is belangrijk, want hierdoor worden alle smaken in het vlees opgenomen
  14. Haal het vlees uit de pan: er zullen veel stukjes vastkleven aan de pan. Dit is een goed teken
  15. Schenk het bier in de pan
  16. Blus het geheel af met een houten lepel: Door met de lepel de onderkant van de pan te schrapen maak je alle bruine stukken vlees die in de pan zijn blijven kleven los. Deze stukken hebben veel smaak, dus je wil ze in je stoofpot hebben. Kook en roer het geheel totdat het bier begint te borrelen
  17. Doe alle ingrediënten behalve het biermengsel in een Nederlandse oven of sudderpan
  18. Voeg het biermengsel toe aan het geheel
  19. Het bier zal genoeg zijn om het stoofvlees te stoven, maar niet om er een soepje van te maken
  20. Voeg het sneetje brood met de mosterd toe aan het geheel: Het brood zal smelten tijdens het koken
  21. In de Nederlandse oven op de kookplaat: kook het geheel met het deksel op de pan voor 3 uren op een lage vlam. Roer af en toe om er zeker van te zijn dat het brood oplost Sudderpan: Kook het geheel met het deksel op de pan voor 6-7 uren op een lage vlam. Wanneer het bijna klaar is, roer in de pan om er zeker van te zijn dat het brood oplost
  22. Kijk tijdens het kookproces of het brood begint te breken, zoals te zien is op de foto en blijf roeren
  23. Een uur voor je klaar bent, kijk je weer hoe het brood eruit ziet. Blijf roeren om het zachte brood en de mosterd goed te verdelen over het geheel. Proef of het geheel genoeg zout en peper heeft en voeg indien nodig meer toe
  24. Het uiteindelijk resultaat is bereikt wanneer het vlees uit elkaar gaat en de saus dik is
Notities

Serveer het gerecht met frietjes, appelmoes en een glas met hetzelfde bier dat je hebt gebruikt bij het koken van het vlees

Deel dit Recept

Speak Your Mind

*