Asperges kan je gerust beschouwen als een echte delicatesse. Hun verfijnde en karakteristieke smaak heeft dan ook weinig nodig. Een eenvoudige mousseline, wat verse kruiden, enkele garnaaltjes geschroeide Sint-Jakobsnoten maken er meteen een fantastisch lekker (voor)gerecht van. Perfect om een feestelijke gelegenheid tijdens de lente culinair in te zetten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd de harde onderkanten af. Laat 10 minuten garen in lichtgezouten water.
- Klop ondertussen de room half op tot die wat dikker en smeuïger is geworden.
- Klop de eidooiers los in een steelpan. Voeg twee eetlepels water, citroensap en een snuifje zout toe.
- Zet het steelpannetje op een zacht vuur zodat de eidooiers gaan stollen. Blijf kloppen en roer er stelselmatig de gesmolten boter onder.
- Werk de saus af door er de half opgeklopte room zachtjes aan toe te voegen. Kruid naar smaak af met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een pan. Bak de Sint-jakobsnoten kort langs elke kant aan, kruid met peper en zout.
- Serveer de asperges met een lepeltje saus. Schik er een paar Sint-jakobsnoten rond en werk af met enkele garnaaltjes en wat kervelblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind