Asperges kan je gerust beschouwen als een echte delicatesse. Hun verfijnde en karakteristieke smaak heeft dan ook weinig nodig. Een eenvoudige mousseline, wat verse kruiden, enkele garnaaltjes geschroeide Sint-Jakobsnoten maken er meteen een fantastisch lekker (voor)gerecht van. Perfect om een feestelijke gelegenheid tijdens de lente culinair in te zetten.
Asperges kan je gerust beschouwen als een echte delicatesse. Hun verfijnde en karakteristieke smaak heeft dan ook weinig nodig. Een eenvoudige mousseline, wat verse kruiden, enkele garnaaltjes geschroeide Sint-Jakobsnoten maken er meteen een fantastisch lekker (voor)gerecht van. Perfect om een feestelijke gelegenheid tijdens de lente culinair in te zetten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 16 witte asperges
- 1,5 dl room
- 3 eidooiers
- 0,5 citroen
- 100 gram geklaarde boter gesmolten
- 12 sint-jakobsnoten
- 100 gram grijze garnalen
- 1 handvol kervel
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de asperges zorgvuldig en snijd de harde onderkanten af. Laat 10 minuten garen in lichtgezouten water.
- Klop ondertussen de room half op tot die wat dikker en smeuïger is geworden.
- Klop de eidooiers los in een steelpan. Voeg twee eetlepels water, citroensap en een snuifje zout toe.
- Zet het steelpannetje op een zacht vuur zodat de eidooiers gaan stollen. Blijf kloppen en roer er stelselmatig de gesmolten boter onder.
- Werk de saus af door er de half opgeklopte room zachtjes aan toe te voegen. Kruid naar smaak af met peper en zout.
- Verhit een klontje boter in een pan. Bak de Sint-jakobsnoten kort langs elke kant aan, kruid met peper en zout.
- Serveer de asperges met een lepeltje saus. Schik er een paar Sint-jakobsnoten rond en werk af met enkele garnaaltjes en wat kervelblaadjes. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind