Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 40minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 20minuten |
Kook Tijd |
40minuten |
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 teentje knoflook
- 0,5 liter melk
- 0,5 liter room
- 100 gram gemalen kaas
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Giet de melk en room in een steelpannetje. Breng aan de kook en kruid royaal af met peper, zout en nootmuskaat.
- Schil ondertussen de aardappelen en snijd met een mandoline in flinterdunne plakjes.
- Beboter een ruime ovenschaal. Pel en kneus het teentje knoflook en wrijf er de beboterde schaal mee in.
- Schik de aardappelplakjes in verschillende lagen in de ovenschaal. Kruid elke laag met een beetje peper/zout en druk goed aan.
- Overgiet met de hete room tot alles net onderstaat.
- Laat 40 minuten bakken op 180°, bestrooi halverwege de baktijd met de gemalen kaas voor een mooi korstje. Smakelijk!
Notities
Mag het wat smaakvoller zijn? Laat dan een takje tijm of rozemarijn mee opkoken met de melk en room. Daarnaast is een beetje cayennepeper ook een leuk idee: dat geeft wat meer pit. Tot slot kan je ook tussen de laagjes een beetje kaas strooien (overdrijf niet!) om de gratin nog smeuïger te maken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind