voorgerecht? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 7 voorgerecht? Het allerbeste recept vind je hier! | Recepten.be - deel 7

 

Recepten - voorgerecht

Aspergeroomsoep met gerookte zalm

Aspergeroomsoep met gerookte zalm
Een feestelijk soepje mag nooit ontbreken tijdens speciale gelegenheden. Vooral asperges zijn tijdens de lentemaanden erg populair. En terecht, met wat gerookte zalm heb je het perfecte voorgerecht. Dit recept is gebaseerd op Jeroen Meus zijn methode.

Kervelsoep

Kervelsoep
Kervel is een kruid dat, vooral in ons eigenste België, graag gebruikt wordt in fijne gerechten. De pittige smaak komt helemaal tot z'n recht in soepen, vooral wanneer je voor een heel zuivere (zo min mogelijk ingrediënten, behalve kervel) variant gaat. Dit klassieke recept uit grootmoeders keuken helpt je op weg!

Wraps met bieslookkaas, komkommer en gerookte zalm

Wraps met bieslookkaas, komkommer en gerookte zalm
Een zonnige en lekkere aperitief verdient dito hapjes. Met wraps (Mexicaanse tortilla's) kan je makkelijk enkele lekkernijen klaarmaken. Vullen, oprollen en in stukjes snijden. Dit recept vertelt je hoe gerookte zalm helemaal tot z'n recht kan komen in een frisse wrap.

Spinazietaartje met mini-kalkoenrollade

Spinazietaartje met mini-kalkoenrollade
Met voorgerechtjes experimenteren is altijd leuk. Doordat het kleinere porties zijn, is er wat meer speelruimte. Ook restjes kunnen altijd van pas komen? Heb je nog wat puree over? Met dit receptje maak je er een erg leuk en origineel hapje van.

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata

Gegratineerde rösti all’Arrabbiata
Een origineel aperitiefhapje klaarmaken vraagt wat fantasie. Twee totaal verschillende keukens combineren kan je daarbij helpen: een oer-Duitse (of Oostenrijkse) rösti met een typisch Italiaans sausje? Dat kan, het is zelfs erg lekker!

Tartaar van gerookte zalm

Tartaar van gerookte zalm
Iemand verrassen op een makkelijk, eenvoudig voorgerechtje dat toch heerlijk, fris en zelfs ronduit feestelijk is? Met dit receptje moet dat vanzelf lukken.

Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen

Pastinaakmousse met Noordzeegarnalen
Tijd voor een feestje maar geen inspiratie voor een feestelijk hapje dat bovendien enigszins origineel is? Zoek net verder; deze sprankelende pastinaakmousse met Noordzeegarnalen tilt je de aperitief naar een hoger niveau zonder moeite.

Gegrilde bolognesebroodjes

Gegrilde bolognesebroodjes
Een overschotje bolognesesaus waar je (behalve opnieuw spaghetti koken) niet onmiddellijk iets mee weet te doen? Maak er heerlijk, gegrilde broodjes van! Snel klaar en heerlijk als snack of aperitief op een feestje. Ook de allerkleinsten zullen hier dol op zijn.

Witloofblaadjes met kaas en ansjovis

Witloofblaadjes met kaas en ansjovis
Eender welk feestje smeekt om smakelijke, maar originele, aperitiefhapjes. Chips en nootjes zijn immers behoorlijk banaal. Dit korte recept zal je verrassen: een eenvoudig en snel klaargemaakt hapje dat smaakt en opvalt.

Chinese kippensoep

Chinese kippensoep
Een dampend soepje smaakt altijd. Met dit recept verras je je tafelgenoten door inspiratie uit de Chinese keuken te halen. Gegarandeerd succes!

Aperitiefglaasje met gegrilde groentjes en gedroogde ham

Aperitiefglaasje met gegrilde groentjes en gedroogde ham
Wanneer het tijd is voor een (al dan niet feestelijke) aperitief, raken heel wat mensen niet verder dan chips en borrelnootjes. Dit recept leert je een origineel, lekker, erg feestelijk en niet eens zo moeilijk aperitiefhapje bereiden.

Meloen met Prosciutto di Parma

Meloen met Prosciutto di Parma
Een absolute klassieker die evenwel, zoals uitgelegd in dit receptje, volgens de regels van de kunst gemaakt dient te worden. Ideaal als voorgerechtje op een zonnige, zomerse dag.

Mozzarellatomaatjes met basilicum

Mozzarellatomaatjes met basilicum
Eenvoud siert, ook in de keuken. Met een uitgelezen selectie aan ingrediënten tover je de lekkers en meest pure gerechten op tafel. Deze zomerse klassieker is daar een bijzonder goed voorbeeld van, het ideale aperitiefje of voorgerechtje op een warme dag!