Recepten - Ardennen
Ardeens gebraad met romige champignons (Colruyt)
Een sappig gebraad is heerlijke winterkost. De oven doet al het werk terwijl jij je helemaal kan focussen op lekkere garnituren. Colruyt presenteert in dit gerecht een smakelijke manier om naast een Ardeens gebraad (lichtjes gerookt) smeuïge champignons en kroketjes te serveren. Ideale zondagse kost!
Tags: Ardeens gebraad, Ardennen, België, Belgisch, champignon, champignons, Colruyt, feest, feestelijk, gebraad, gedroogde tomaatjes, gedroogde tomaten, grootmoeders keuken, herfst, herfstkost, kroketjes, kroketten, kruidenkaas, romig, roomkaas, roomsaus, tomaatjes, tomaten, verse kaas, winter, winterkost, wintermaanden, winters, zondag, zondagse kost
Boterboontjes in spinazieroomsaus met Ardeense varkensoester
Boterboontjes zijn minder bekend, maar daarom niet minder lekker. Integendeel! Deze bleke boontjes zijn wat zachter en romiger, wat ze helemaal laat schitteren in een zacht roomsausje met spinazie en een mals stukje varkensvlees.
Tags: aardappel, aardappelen, alledaags, Ardeens, Ardeens gebaard, Ardennen, België, Belgisch, boerenkost, bonen, boontjes, boterbonen, boterboontjes, eenvoudig, gewoon, grootmoeders keuken, klassiek, patat, patatten, room, roomsaus, simpel, spinazie, Varken, varkensnoot, varkensnootje, varkensoester, varkensvlees
Ardeens varkenshaasje met peperroomsaus, krieltjes en witloof-appelsalade
Met een varkenshaasje, de filet, kan je zonder lastige trucjes lekkere gerechten maken. Het sappige vlees heeft enkel wat tijd nodig om rustig te garen. Serveer daarenboven met geschikte groentjes en dito saus om je gasten een geweldig diner te bezorgen. In dit recept gaan we bovendien aan de slag met een Ardeense varkenshaas: licht gerookt en daardoor nog fijner van smaak. Ideaal op een kille herfst- of winteravond.
Tags: aardappelen, appel, Ardeens, Ardeense varkenshaas, Ardennen, België, Belgisch, boerenkost, cognac, eenvoudig, feest, feestelijk, filet van varken, gerookt, granny smith, groene appel, hazelnoot, hazelnoten, herfst, krielaardappel, krielaardappeltjes, krieltjes, niet moeilijk, peper, peperroomsaus, rode ui, roomsaus, rozemarijn, saus, sjalot, tijm, Varken, varkenshaas, varkensvlees, winter, witloof, witloofsalade
Puree forestière met gegratineerde schnitzel
Dit recept combineert ideetjes en ingrediënten uit bosrijke gebieden, denk aan Duitsland, Oostenrijk, de Ardennen,... Het resultaat is een gevarieerde puree boordevol smaak (spinazie, kastanjechampignons en walnoten), gecombineerd met smeuïge schnitzels. Ideale kost na een gezellige maar stevige wandeling door het bos!
Tags: aardappelen, Ardennen, België, Belgisch, boerenkost, bos, bruine champignons, champignons, Duits, Duitsland, eenvoudig, gegrild, grillen, groen, kaas, kalkoen, kalkoenschnitzel, kastanjechampignons, makkelijk, mozzarella, noten, Oostenrijk, puree, schnitzel, simpel, snel klaar, spinazie, spinaziepuree, stevig, stoemp, Varken, varkensvlees, walnoten, witte wijn, woud