Recepten - limoncello
Citroentiramisu (Jeroen Meus)
![Citroentiramisu (Jeroen Meus) Citroentiramisu (Jeroen Meus)](https://jouw-receptonline.nl/wp-content/uploads/Citroentiramisu-Jeroen-Meus.jpg)
Vrijwel iedereen is ongetwijfeld vertrouwd met één van de meest beroemde Italiaanse desserts: tiramisu. Dit lekkere nagerecht op basis van mascarpone is een stevige afsluiter. Jeroen Meus vertelt je in dit recept hoe je een frissere variant kan maken met citroen. Zeker zo smeuïg en heerlijk zomers!
Tags: citroen, citroenkoekjes, citroensap, dagelijkse kost, dessert, eieren, fris, italiaans, Italië, Jeroen Meus, koffie, limoncello, mascarpone, mixer, nagerecht, speciaal, suiker, thee, tiramisu, toetje, variant, vegetarisch, veggie, zoet, zomer
Limoensorbet met limoncello en krokante peer
![Limoensorbet met limoncello en krokante peer Limoensorbet met limoncello en krokante peer](https://jouw-receptonline.nl/wp-content/uploads/Limoensorbet-met-limoncello-en-krokante-peer.jpg)
Desserten zijn vaak behoorlijk stevig, wat niet altijd past na een flinke maaltijd. Een luchtig en fris dessert kan nochtans perfect. In dit recept werken we met sorbet, limoncello en peer om een supersimpel maar lekker licht nagerecht op tafel te toveren.
In limoncello gemarineerde eend
![In limoncello gemarineerde eend In limoncello gemarineerde eend](https://jouw-receptonline.nl/wp-content/uploads/In-limoncello-gemarineerde-eend.jpg)
Limoncello kent elke lekkerbek als een eenvoudig maar lekker aperitiefje op basis van citroenen uit Italië. Minder bekend is dat je hier ook prima mee kan koken, vooral als marinade zorgt het zoete drankje voor fijne smaaktoetsen. In dit klassieke recept uit de Italiaanse mama's hun keuken gaan we aan de slag met eend.
Tags: citroen, citroenen, eend, eendenborst, eendenfilet, gemarineerd, gevogelte, italiaans, Italië, limoncello, marinade, oven, pasta, pijnboompitten, rucola, wild, zeste, zomer, zonnig