Blog Posts | - deel 10 Blog Posts | - deel 10

 

Recepten - Blog Posts

De leukste keuken-kerstcadeaus

De leukste keuken-kerstcadeaus
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/5 (2 votes cast)

Nu december begint te naderen, Sinterklaas al onderweg is en ook de Kerstman langzaam zijn spullen begint te pakken, vragen we ons altijd af wat we dit jaar weer eens voor origineels kunnen verzinnen voor onze geliefden. Een fles wijn? Mwah, dat is wat afgezaagd. En een doos bonbons moeten we dit jaar ook maar niet doen.

Wat dan wel? Wel, bij Cookalike hebben ze dit jaar de leukste kerstcadeaus voor iedereen die graag in de keuken staat. En daarvan hebben wij weer de drie leukste geselecteerd. Volgens ons dan, uiteraard. Kijk je even mee?

Bear Hands Ovenwanten

Deze grizzly ovenwanten zijn toch geweldig? Iedereen die graag in de keuken staat, zal zijn ‘klauwen’ liever niet verbranden. Deze ovenwanten zijn gemaakt van geïsoleerd katoen en beschermen je in de decemberperiode en ver daarna tegen die hete ovenschalen! Dit cadeautje is leuk voor zowel je vader, moeder, vriend of vriendin en ook zeker voor de jongste keukenprinsen en prinsessen. Bestellen doe je hier

 

Eland Mok

In de decemberperiode drinken we weer de nodige koppen koffie, thee en warme chocolademelk. In deze Kinto Eland Mok smaakt alles net even iets beter. Deze porseleinen mokken hebben een chique, maar speelse uitstraling en zijn geschikt om in de vaatwasser te doen. Met het grappige staartje is het een welkome aanvulling op een mokkencollectie, maar eigenlijk is hij net zo goed leuk om als decoratie te gebruiken. Er zijn nog meer soorten verkrijgbaar. De Eland Mok bestel je hier.

 

Peper- en zoutstel

Tijdens de kerstmaaltijden staat er sowieso een busje peper en zout op tafel. En om helemaal in de kerst-sfeer te komen, zet je deze toppers op tafel. Je kunt ze het hele jaar door gebruiken, aangezien ze zowel de zomer als de winter presenteren. Geef een beetje extra smaak aan je maaltijd met deze vrolijke smaakversterkers. Het peper- en zoutstel past op iedere tafel en je zult er ongetwijfeld de nodig complimentjes over krijgen. De peper- en zoutstel bestel je hier.

 

Benieuwd naar alle andere keuken-kerstcadeautjes? Check hier de website van Cookalike.

Koken met chocolade

Koken met chocolade
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Ben jij dol op chocolade? Dan ben je niet de enige. Bijna iedereen kan de smaak van chocolade wel waarderen. Ook in de keuken is chocolade vaak een favoriet. Het is namelijk een ingrediënt waar je enorm veel mee kunt doen.

Persoonlijk ben ik erg fan van het gebruik van chocolade bij desserts en gebak. Niets is heerlijker dan een chocoladetaart of smeuïge brownies. Ook luchtige chocolademousses, warme lavacakes en chocoladekoekjes blijven onweerstaanbaar.

Chocolade wordt vaak geassocieerd met zoetigheden, maar zelfs voor hartige recepten is chocolade een geschikt ingrediënt. Het klinkt misschien een beetje gek, maar het werkt wel! Chocolade past namelijk perfect bij verschillende specerijen. Wat dacht je van de combinatie chocolade en chili of chocolade en gember? Ook vanille, kruidnagel, paprika en kerrie zijn specerijen die lekker erbij smaken. Maak bijvoorbeeld een lekker rundvleesstoofpotje met rode wijn, chili en chocolade of maak een pasta met hartige cacaosaus. Het is ook heerlijk om vlees, zoals spareribs, te marineren met chocolade in combinatie met koffie. En zo zijn er nog veel meer hartige recepten te vinden met chocolade erin verwerkt. Het is aan te raden om verschillende combinaties te proberen om te ontdekken wat jij lekker vindt. Een ding is echter zeker: chocolade maakt jouw hoofdgerecht net iets anders en je zult ongetwijfeld verrast worden.

Heb je zin gekregen om te gaan experimenteren met chocolade? Of heb je gewoon trek gekregen in een lekkere reep? Klik dan hier om kans  te maken op een Coté d’Or chocoladepakket t.w.v. € 500!

Elk gerecht zijn pan

Elk gerecht zijn pan
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Wie al eens regelmatig achter het fornuis staat, weet hoe belangrijk het gebruik van de juiste pannen en potten is. Zelfs de grootste keukenkluns begrijpt dat je geen stoofpotje in een pannenkoekenpan zal kunnen bereiden, maar een standaard pannenset bevat natuurlijk wat meer varianten dan enkel deze. En die heb je stuk voor stuk nodig afhankelijk van welk gerecht je wilt maken.

Er zijn een heel aantal factoren waarmee je rekening moet houden voor je aan het kokerellen slaat. Op welke warmtebron ga je aan de slag? Voor een inductiekookplaat heb je bijvoorbeeld een ander arsenaal aan potten en pannen nodig dan een elektrisch vuur of gasfornuis. Daarenboven moet je ook weten welke kooktechniek je zal toepassen: bakken en braden, stomen, koken of roerbakken in de wok? En natuurlijk het belangrijkste: welke ingrediënten ga je gebruiken? Een goede (hobby)kok moet dus meer weten dan enkel welke kruiden er in de marinade moeten.

Natuurlijk zijn er enkele klassiekers die in geen enkele keuken mogen ontbreken. Rijst, pasta en aardappels zijn ingrediënten die bijna dagelijks in ons dieet terugkeren. Een klassieke kookpot heb je dus sowieso nodig om deze in te koken met de juiste hoeveelheid water. Een deksel komt hier vaak van pas, maar ook de 2 handvaten zijn handig om de kookpot te hanteren, bijvoorbeeld voor het afgieten. Als je een kleine portie maakt, kan je hierin ook makkelijk braden.
Daarnaast is ook een koekenpan essentieel in jouw verzameling. De lage pan met een lange steel en vlakke bodem dient voornamelijk voor het bakken van vlees en vis. Groenten kan je hier ook in bakken, maar die kan je eventueel ook koken. Met dit duo heb je in feite alles wat je zeker nodig hebt voor een basisgerecht, maar je zal merken dat je af en toe minstens 3 pannen nodig hebt of naar eigen smaak en gewoonte verkiest om in een ander soort pot aan de slag te gaan.

Een goede aanvulling voor elke set is dan de wokpan, waarin je op hoge temperatuur jouw vlees, vis of groenten stooft. Maar ook een grillpan is uiterst handig, zeker als je jouw vis of vlees dat knapperig gegrilde laagje wil geven. En voor de gevorderden mag ook een sauspannetje niet ontbreken, dat kan je indien nodig afdekken en dankzij de steel ook eenvoudig van het vuur halen wanneer de saus net dik genoeg is. Met dit vijftal overstijg je sowieso de typische studentenkost, die vaak niet verder gaat dan een simpel, maar daarom niet minder lekker eenpansgerecht.

Zelf verkies ik de pannen van Tefal, waarmee het bijna onmogelijk is jouw bereiding te laten aanbakken dankzij de antikleeflaag. Die maakt schrobben trouwens ook overbodig. Gewoon een druppeltje zeep, wat warm water en pan is zo weer proper. Je kan nu trouwens deelnemen aan een wedstrijd waarbij je kans maakt op een complete pannenset t.w.v. € 149,99.

6 creatieve manieren om de KitchenAid te gebruiken

6 creatieve manieren om de KitchenAid te gebruiken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Je hebt er waarschijnlijk al van gehoord of misschien heb je zelfs al een KitchenAid mixer in jouw bezit. Deze keukenmachine is verkrijgbaar in verschillende kleuren en is geliefd bij zowel professionals als thuiskoks. De KitchenAid staat mooi op het aanrecht en is bovendien onmisbaar als je dol bent op bakken van zoetigheden. Hiermee maak je de lekkerste muffins en taarten. Wist je echter al dat de KitchenAid ook van pas kan komen bij hartige gerechten?

Pak de KitchenAid er bijvoorbeeld bij voor het maken van:

  • Pizza’s
    De lekkerste pizzabodems maak je natuurlijk zelf. Nu kan ik me voorstellen dat je niet altijd zin of tijd hebt om zelf deeg te kneden. Dat is ook niet nodig met de Kitchenaid, want de uitstekende deeghaak doet het zware werk voor je. Het enige wat je hoeft te doen is bloem, olijfolie, water, gist en een snufje zout bij elkaar te voegen. Weet je nog niet welke toppings je erop wilt? Wat dacht je van een heerlijke pizza met rauwe ham en boerenkool?
  • Gehaktballen
    Moet jij een grote hoeveelheid gehaktballen maken en heb je geen zin om alle ingrediënten door het vlees te kneden? De KitchenAid mengt alles perfect voor je. Daarna hoef je alleen nog maar de ballen te draaien.
  • Guacamole
    Stel dat je een feestje geeft en graag nachochips met verse guacamole wilt serveren. In dat geval kun je met behulp van deze mixer snel en simpel een grote hoeveelheid guacamole maken.
  • Hummus
    Hetzelfde geldt voor het maken van hummus. Voeg alle ingrediënten samen en druk op de knop. Je kunt eindeloos variëren. Wat dacht je van hummus met koriander of met rode biet? Ik heb er nu al zin in!
  • Puree
    Deze mixer is ook ideaal om moeiteloos een smeuïge aardappelpuree te maken. Kook de aardappelen gaar, doe ze in de mengkom en voeg een scheutje melk met een klontje boter toe. Start de mixer en binnen enkele minuten ben je klaar. De stamper kun je dus in de keukenlade laten liggen.
  • Pulled Chicken
    Heb jij geen zin om stukjes kip handmatig uit elkaar te trekken? De KitchenAid doet het wel voor je. Dit werkt natuurlijk alleen als je kip zonder bot hebt gekookt (bijvoorbeeld kipfilet of kippendijen).

Welk hartig gerecht ga jij voortaan maken met jouw KitchenAid mixer?

Voor wie nog niet in het bezit is van deze fraaie keukenmachine heb ik goed nieuws. Je kunt nu namelijk een KitchenAid mixer winnen t.w.v. € 450!

 

Vijf dingen die elke kookliefhebber herkent

Vijf dingen die elke kookliefhebber herkent
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Voor veel mensen is koken een hobby. Sta jij ook graag in keuken? Wij hebben een opsomming gemaakt van situaties die jij ongetwijfeld zult herkennen!

1 – Je wilt altijd het recept weten.
Ga je bij vrienden eten of ben je op een feestje waar heerlijke hapjes geserveerd worden? Zodra jij iets lekkers ziet, ga je op zoek naar de gastheer- of vrouw om naar het recept te vragen! Vervolgens kun je niet wachten om het recept een keertje zelf uit te proberen.

2 – Je kijkt het liefst naar kookprogramma’s.
Zodra de televisie aan gaat, grijp jij naar de afstandsbediening om op zoek te gaan naar een kookzender. Beroemde tv-koks zoals Jamie Oliver en Nigella Lawson zie jij als grote inspiratiebronnen. Je vindt het geweldig om te zien hoe zij een verrukkelijke ‘Sunday roast’ of luchtige chocoladetaart bereiden. Daarnaast vind je kookwedstrijden ook geweldig. Stiekem droom je ervan om de volgende Masterchef van Nederland of België te worden.

3 – Gratis inspiratiemagazines neem jij altijd mee
Elke keer als jij naar de supermarkt gaat, neem jij een gratis blad mee. Je vindt het namelijk leuk om in jouw vrije tijd er doorheen te bladeren. De meeste magazines staan vol met recepten die passen bij de aanbiedingen van deze week. Als jij een avondje inspiratieloos bent, kun je hier ideetjes uit halen.

4 – Jouw keukenkastjes zitten stampvol
Jij houdt van experimenteren en het komt vaak voor dat je soms iets nodig hebt dat je nog niet in huis hebt. Dat is voor jou geen reden om het gerecht niet te maken. Als je een exotisch ingrediënt nodig hebt, race jij ervoor naar de toko of speciaalwinkel. Je bent een verzamelaar van verschillende kruiden, oliën, sausjes en smaakmakers.

5 – Je vindt het niet erg om veel tijd te besteden in de keuken
Er zijn genoeg mensen die niet van uitgebreid koken houden. Vaak vinden ze het saai, teveel moeite of tijdrovend, maar deze mening deel jij niet. Jij vindt het juist leuk om in het weekend een 3-gangen diner op tafel te zetten. Vooral bij speciale gelegenheden trek jij alles uit de kast. Geef je een feestje? Dan maak je minstens vijf verschillende hapjes. Is er iemand jarig? Jij staat dan de hele ochtend in de keuken om een taart te bakken.

Hoeveel situaties herken jij? Of weet je iets wat er zeker tussen moet staan? Laat het ons gerust weten!

 

Weet jij hoe je de beste Americano koffie moet mengen met crème?

Drie ingrediënten , één koffietopper

Drie ingrediënten , één koffietopper
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Wanneer ik mensen op bezoek krijg, vraag ik me altijd weer af wat ik nu weer op tafel kan zetten bij de koffie. Ik haal regelmatig gebak (niet altijd tijd om zelf iets te maken), maar eigenlijk is het toch veel leuker om iets ‘home-made’ op tafel te zetten?

Toch maar even speuren dus, en ik vond deze topper. Wat je er voor nodig hebt? Slechts drie ingrediënten! En daarmee zet je in no-time iets heerlijks naast de koffie. En uit eigen keuken dus.

Ik zal het meteen maar verklappen: het gaat om een Nutella-brownie. Heerlijk! En die ingrediënten? 260 gram Nutella, 4 eieren en 6 el bloem. En zo klaar!

Je begint met de eieren. Deze klop je met een mixer voor een minuut of 6 in een kom, tot dat ze ‘schuimen’. De Nutella kan daarna in de magnetron, tot deze helemaal vloeibaar is. Deze vloeibare chocoladetraktatie mix je daarna beetje voor beetje met de geklopte eieren. Blijven kloppen! Daarna voeg je in het zelfde tempo de bloem toe. Je vet even een ovenschaal in en giet de mix in de schaal. Daarna kan hij in de voorverwarmde oven (175 graden). Na een klein halfuurtje heb jij een zelfgemaakte koffietopper gemaakt! Met slechts drie ingrediënten!

Over koffie gesproken. Ik kwam ook een actie tegen waarbij je een Nespresso apparaat kunt winnen, met maar liefst een jaar lang gratis cups! Over die koffie hoef je je dus ook geen zorgen te maken!

Laat gerust weten of je brownies gelukt zijn!

 

Bier en eten. Vier tips

Bier en eten. Vier tips
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Belgen houden wel van een biertje op z’n tijd. We zijn ervan overtuigd dat de beste bieren ter wereld in België gebrouwen worden en daar zijn we maar al te trots op. Dan nu de vraag: wat eten we bij een biertje? En welk bier is geschikt voor welk recept? Vijf tips.

Eet licht en drink licht of eet zwaar en drink zwaar
Wil je van zowel je hapje als je drankje proeven? Zorg dan dat ze altijd in verhouding tot elkaar staan! Dus wanneer je een vol, smaakvol bier drinkt, eet daar dan ook iets zwaarders bij. Een lekkere bockbier past bijvoorbeeld goed bij een vleesgerecht, terwijl witbier en vis een prima combinatie is!

Seizoensbieren vs seizoensgerechten
Eet je lekker met het seizoen mee? Drink dan ook met het seizoen mee! Zo probeer je gedurende het jaar niet alleen nieuwe recepten, maar drink je er ook steeds een biertje bij dat helemaal bij het jaargetijde past. Mosselen met witbier? Een aanrader!

Eet je vet? Drink bitter bier
Wanneer jij een lekkere vette hap kunt waarderen (op z’n tijd, uiteraard), dan is de juiste bier uitkiezen van belang. Bij romige en vette maaltijden of hapjes, kun je het best voor een bitter biertje gaan.

Vol gerecht? Drink bier met veel koolzuur
Veel mensen slaan bier over wanneer ze een vol gerecht eten. Maar bier met veel koolzuur voegt zeker iets toe! Het reinigt de mond en zet je smaakpapillen op scherp. Zo ben jij verzekerd van een optimale smaaksensatie!

Zo, van al dat bier heb ik dorst gekregen! Jij ook?

Speel dan mee en win een jaar lang gratis bier!

 

Leuke keukenspeeltjes

Leuke keukenspeeltjes
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Een scherp keukenmes, een degelijke snijplank, een goed kookboek… Dit soort zaken weten we in no-time te vinden en er zijn in jouw regio ongetwijfeld tal van winkels waar je dit soort producten kunt kopen. Maar hoe onderscheid je jouw keuken nu echt van alle andere keukens?

Wij vonden een winkel waar je echt de meest grappige en handige keukentools kunt vinden. Onze favorieten?

  • Deze grillmat maakt jouw barbecueleven een stuk eenvoudig!  Geen worstjes meer die door het rooster vallen en nog veel beter: geen uren schrobben na een avondje barbecueën. Echt een must-have!
  • Een slimme groenten- en kruidenhakker is altijd top. Geen groenten meer die van je hakblok rollen of van het aanrecht. Je stopt de groenten simpelweg in deze hakker en je bent zo klaar!
  • Nog een leuke voor de barbecue (of gewoon voor een smakelijke vleesmaaltijd). Met deze marinade injector voer je met chirurgische precisie de marinade in een goed stuk vlees.
  • Voor iedereen die altijd serieus gevaar loopt tijdens het snijden van tomaten en uien: deze tomaten- en uiensnijder maakt het een stuk makkelijker! Ook geschikt voor andere groenten!

Er zijn nog veel meer leuke keukentools beschikbaar. Neem snel een kijkje!

De beste zomer-kookboeken

De beste zomer-kookboeken
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

De zomer haalt de kok in je naar boven! Hoeveel mensen grijpen de zomer niet aan om eens lekker te gaan kokkerellen? Het blijft wat langer licht overdag, dus iets later eten is geen probleem. En een maaltijd kan ook in een handomdraai gemaakt zijn (en nee, we hebben het niet over de zelfbenoemde barbecue-experts).

Om je nog een duwtje in de rug te geven, hebben we de drie beste zomer-kookboeken voor je op een rijtje gezet. Geen excuusjes meer dus. Ook jij kunt een topmaaltijd op tafel zetten!

Nooit meer diëten

Dat klinkt een beetje te goed om waar te zijn, nietwaar? Sandra Bekkari neemt het Mediterrane dieet als uitgangspunt voor de lekkerste (zomer)maaltijden. Lekker, gezond en vaak weinig calorieën.

 

 Vegetarisch uit het vuistje

Vegetarisch saai? Nou, niet wanneer je dit boek opent. Clarissa Sehn opent een vegetarische wereld voor iedereen die het vlees (wel eens) aan zich voorbij laat gaan. Heel veel praktische tips en veel gerechten die je in een handomdraai klaarmaakt!

 

Genieten van gezonde salades

Wat is er lekkerder dan een mooie zomerdag afsluiten met een salade? Vooral bij hoge temperaturen verslaat haast niets een goede maaltijdsalade. Anne Hjernoe neemt je mee in een boek vol met verschillende salades, met en zonder vlees en vis!

Geïnteresseerd in een ander leuk kookboek? Kijk dan hier.

Barbecue top 3

Barbecue top 3
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Nu het lekker weer is, wordt het tijd voor een barbecue competitie! Welke is de beste in prijs/kwaliteit en waarom?

We hebben – na druk overleg – de volgende top drie gas barbecues samengesteld:

borettiNummer 3:

Deze felrode rakker wil je gewoon in je tuin. Vooral in een moderne tuin staat deze Boretti Da Vinci prachtig! De barbecue beschikt over drie hoogbranders, die onafhankelijk van elkaar werken. De infrarood zij, achter- en bovenbranders vind je slechts in de topmodellen. Wij vinden vooral de zijbrander ideaal. Op deze manier kun je eenvoudig je sauzen warmhouden! Enige nadeeltje? De prijs. Deze topgrill kost je € 999. Maar dan heb je dus wel wat!

weberNummer 2: 

Weber is een gerenommeerd merk wanneer het om barbecues gaat. En dit is volgens ons één van de publiekstrekkers. Waarom? Omdat deze barbecue – ondanks zijn compacte formaat – gemakkelijk tien mensen een topavond bezorgd. De barbecue is licht en slank, maar met een vermogen van 7600 watt een powerhouse. Het piëzo ontstekingssysteem maakt barbecueën makkelijker dan ooit. En de prijs? In de middencategorie: € 549. Dat is nog altijd niet heel goedkoop, maar voor een echte griller zeker de moeite waard.

KookiNummer… 1: 

En dan de winnaar. Dat moet toch echt dit buitenkeukentje van Kooki zijn. Alleen de naam al. Deze slimme barbecue beschikt over 3 RVS branders, heeft een geëmailleerd grillrooster én warmhoudrek en een RVS bedieningspaneel. Hij is enorm makkelijk in gebruik en met zijn matzwarte uitstraling staat hij eigenlijk goed in iedere tuin. De grill is niet gigantisch groot, maar perfect voor een gezinnetje dat af en toe eens de barbecue aansteekt. De prijs is hier ook naar. Je betaalt slechts € 229 voor deze Kooki Sceptre. Daar worden we blij van.

De onderschatte krab

De onderschatte krab
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (2 votes cast)

Vandaag wil ik iets met jullie delen over de krab. Het gaat mij aan het hart dat vele mensen de krab onderschatten. Zelfs vissers zien krab regelmatig als een vervelende bijvangst, die ze maar beter weer terug in de zee gooien of doorverkopen aan andere landen. En dat terwijl de krabbenscharen van onze eigen Noordzeekrab heerlijk zijn. Echt niet veel minder dan de bekende en beroemde kreeft, die in vele restaurants voor veel geld over de toonbank gaat.

Veel mensen weten niet dat veel vlees van de krab wordt gehaald uit de krabbenpoten. En dat vlees is zeer goed te eten! Krabbenvlees is doorgaans wit (je vindt af en toe ook wat bruin vlees) en mals en vol van smaak. De reden hiervoor is dat de krab zelf behoorlijk kieskeurig is met zijn maaltijd en regelmatig zeer goed voedsel eet. Wist jij dat krabben ontzettend handig zijn met oesters? Het komt de smaak van het krabbenvlees ten goede.

Dus een tip voor volgende week: krabbenpoten! Laat ons weten wat je ervan vond!

Benieuwd waar jij de beste krabscharen kunt halen? Bestel hier een kilo voor slechts  9,95!

 

M&M’s: het beste in toetjes

M&M’s: het beste in toetjes
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Wanneer je de zomer voelt aankomen, weet je dat dat altijd betekent: lekker eten! Heerlijk buiten zitten met de familie of vrienden en genieten van een barbecue of een zelfgemaakte pastasalade. En zeker in de zomer sluit je de maaltijd af met een lekker toetje! En wij vonden een toetje waar je hart sneller van gaat kloppen. Met de beste zoetigheid ooit: M&M’s!

  • Monchou (1:1 met slagroom)
  • Slagroom ongeklopt (250 ml)
  • Suiker (naar smaak)
  • M&M’s

Hoe maak je ‘m?

Heel simpel. Neem een gedeelte van de M&M’s en stamp ze fijn tot het kruimels zijn. Mix de monchou ondertussen tot een crème en mix de slagroom met suiker (gebruik ongeveer twee schepjes suiker voor 1 pakje slagroom).

Vervolgens mix je met een houten lepel de monchou en de slagroom en schep je een flinke bodem van deze mix in het glas. Daarop strooi je de M&M kruimels. Vervolgens herhaal je dit nog eens. Bovenop schep je de overgebleven monchou/slagroom. Versier het geheel met de hele M&M’s.

Ga jij dit M&M toetje maken? Speel de M&M mini-quiz en win maar liefst 10 kg aan M&M’s! Daar kom je de zomer wel mee door!

Geniet ervan!

Waterverzachter? Veel voordelen

Waterverzachter? Veel voordelen
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

Wanneer jij veel in de keuken staat, is de kans groot dat je ook regelmatig water gebruikt. Niet alleen om je eten in te koken, maar ook om aan je sausjes toe te voegen. En natuurlijk om de de vaat te wassen na het eten! Al met al gebruik je per jaar de nodige liters. Wist je dat je hier flink op kunt besparen?

Heb je wel eens van Aqua Sensor gehoord? Dankzij de intelligentie technologie verbruikt deze waterverzachter zeer weinig water én zout. Ook heb je er geen omkijken naar. De Aqua Sensor heeft geen enkel onderhoud nodig. En iedereen kan ‘m gebruiken!  Maar dat niet alleen. Je kunt per jaar enorm besparen. Deze besparing loopt op tot wel € 800 per jaar. Hoe dat precies werkt?

Ten eerste werk je aan de energiefactuur. Doordat je geen kalk meer in je waterleiding hebt, hoeven de verwarmingselementen in boiler en huishoudelijke apparaten niet meer volle toeren te draaien. Daarnaast én daardoor gaan ook je huishoudtoestellen langer mee.

Wist je ook dat je minder zeep nodig hebt, wanneer het water zachter is? Je bespaart wel tot 70% op zeep. Daarnaast is zelfs je wasgoed zachter en mooier wanneer het uit de wasmachine komt. Er zijn zoveel redenen te verzinnen om een waterverzachter te gaan gebruiken!

Ook benieuwd? Ontdek hier gratis én geheel vrijblijvend meer informatie.

De beste barbecue ooit!

De beste barbecue ooit!
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (1 vote cast)

We zijn allemaal gek op barbecueën, nietwaar? Zodra er ook maar een enkele zonnestraaltje te zien is, halen we massaal de barbecues tevoorschijn en grillen we er op los! Tijd dus om de beste barbecue-tips voor dit jaar op een rijtje te zetten!

Vlees:

Waar het vroeger allemaal om vlees draaide, is de barbecue nu een gelegenheid om ook andere gerechten te proberen. Meer en meer moet het vlees plaatsmaken voor groente of vis. Soms tot ergernis van de ‘old school’ barbecue-liefhebber! Gelukkig kun je t ook mixen. Onze tip voor dit jaar: spiesjes! Varkensvlees is perfect geschikt voor spiesjes. Snijd het vlees in (niet te kleine) blokjes en rijg ze aan een spies. Het is lekker daar zelf vers fruit (bijvoorbeeld ananas) aan toe te voegen. Ook tomaat en ui geeft een beetje extra smaak aan het geheel. Tip: marineer het vlees eerst in yoghurt, knoflook en peterselie. Heerlijk!

Vis:

Vis is heel hard in populariteit aan het groeien de laatste jaren. Niet alleen is vis erg lekker op de barbecue, maar vis is ook iets lichter dan vlees. Bovendien is vis erg gezond! Dit jaar wordt zalm een zomerhit. Strooi een mix van peterselie, zout, peper, knoflookpoeder en oregano over de zalm en laat de vis eventjes liggen. Deze zalm is heerlijk met groente. Je kunt hem presenteren met spinazie, mozzarella en tomaatjes.

Vegetarisch:

Ook wanneer je vegetarisch bent, hoef je de barbecue niet over te slaan! Die vlees-spiesjes waar we over schreven? Daar kun je natuurlijk ook gewoon een vegetarische versie van maken. Als vegetariër rijg je dit jaar aubergines, paprika, courgette, champignons en aardappels aan de spies! Je kunt je groenten eerst heerlijk laten kennismaken met olijfolie en peper. Heerlijk!

Ga jij barbecueën dit jaar? Doe dat dan op een splinternieuwe barbecue! Beantwoord drie korte vraagjes over barbecueën en win een prachtige Weber barbecue!

Veel barbecue-plezier!

Even over chocolade…

Even over chocolade…
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)

Life happens, chocolate helps. Is dat de zoete smaak van chocolade niet in een notendop? Wie is er niet gek op chocolade?

Wij verzamelden een paar leuke feitjes over chocolade. Wist jij bijvoorbeeld dat:

  • Op het vliegveld van Brussel de meeste chocolade wordt verkocht? Jawel, er wordt jaarlijks meer dan 80.000 kilo aan chocolade verkocht. Belgische chocolade neemt men blijkbaar graag mee naar het buitenland!
  • Twintig gram chocolade per dag goed is voor je hart- en bloedvaten? Dat had je niet verwacht zeker? Nog een excuus om er lekker van te snoepen!
  • Chocolade fenylethylamine bevat? Dit is hetzelfde stofje dat we aanmaken wanneer we verliefd worden. Geen wonder dat chocolade ons zo’n heerlijk gevoel geeft!
  • Zelfs Napoleon gek was op chocolade? De kleine generaal at regelmatig een stukje chocolade voor een energie-boost. Wij denken dat dat slechts een excuus was en gewoon niet van chocolade kon afblijven…
  • Zwitsers de meeste chocolade eten? De inwoners van Zwitserland eten gemiddeld liefst 11 kilo per jaar! Reden genoeg voor ons om de achtervolging in te zetten!

En juist omdat het eten van chocolade ons zo blij maakt, is het leuk om chocolade cadeau te geven. Bij Snoepzoet hebben ze de lekkerste chocoladecadeautjes waar jij iemand (of jezelf) erg blij mee maakt! Wij vonden deze truffel nijlpaardjes bijvoorbeeld erg leuk. En heb jij een verjaardag of ander feest? Neem dan eens een lekkere doos chocolade mee. Veel origineler dan bloemen! En uiteraard veel lekkerder. En zijn verschillende soorten dozen verkrijgbaar, ook met variaties van smaken!