Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
6personen | 15minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teen knoflook
- 2 cm gember
- 1 handvol korianderblaadjes
- 400 gram rundsgehakt
- 1 eetlepel rode currypasta
- 1 ei
- 1 eetlepel paneermeel
- 2 lente-uitjes
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Snipper de sjalot extra fijn en plet het teentje knoflook. Schil en rasp het stukje gember. Hak de korianderblaadjes fijn.
- Doe het gehakt in een ruime mengkom. Vul aan met de gesnipperde sjalot, geplette knoflook, geraspte gember, koriander, currypasta, ei en paneermeel. Meng grondig.
- Rol gehaktballetjes ter grootte van een kleine pingpongbal.
- Verhit een scheut olie (of een klontje boter) in een ruime pan. Bak de balletjes gedurende enkele minuten tot ze rondom bruin zijn.
- Snipper ondertussen de lente-uien en laat ze op het eind nog heel even meebakken.
- Serveer de gehaktballetjes warm en met een pittig sausje naar wens. Smakelijk.
Deel dit Recept
Speak Your Mind