VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.0/5 (5 votes cast)
Thaise gehaktballetjes
Bij een lekkere borrel hoort een smaakvol hapje. Hoewel het verleidelijk is om de aperitief aan te vullen met de klassieke salami- en kaasblokjes, gaat er niets boven een zelfgemaakt hapje. Deze pittige gehaktballetjes zijn geïnspireerd op de Thaise keuken, heerlijk bij een krachtige rode wijn of een complex bier.
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Snipper de sjalot extra fijn en plet het teentje knoflook. Schil en rasp het stukje gember. Hak de korianderblaadjes fijn.
  2. Doe het gehakt in een ruime mengkom. Vul aan met de gesnipperde sjalot, geplette knoflook, geraspte gember, koriander, currypasta, ei en paneermeel. Meng grondig.
  3. Rol gehaktballetjes ter grootte van een kleine pingpongbal.
  4. Verhit een scheut olie (of een klontje boter) in een ruime pan. Bak de balletjes gedurende enkele minuten tot ze rondom bruin zijn.
  5. Snipper ondertussen de lente-uien en laat ze op het eind nog heel even meebakken.
  6. Serveer de gehaktballetjes warm en met een pittig sausje naar wens. Smakelijk.