Het concept van een pizza is zo eenvoudig dat je er eigenlijk best creatief mee kan zijn. Je kan er zelfs een origineel dessert van maken! In dit verrassende recept worden de rijkelijke smaken van zwarte pens en appel gecombineerd tot een winters nagerecht. Heerlijk, feestelijk en je gasten zullen versteld staan!
Het concept van een pizza is zo eenvoudig dat je er eigenlijk best creatief mee kan zijn. Je kan er zelfs een origineel dessert van maken! In dit verrassende recept worden de rijkelijke smaken van zwarte pens en appel gecombineerd tot een winters nagerecht. Heerlijk, feestelijk en je gasten zullen versteld staan!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1pizza | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
1pizza | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 1 rol pizzadeeg
- 0,5 zwarte pens
- 1 appel
- 1 eetlepel granaatappelpitjes
- Kaneel
- olie
Porties: pizza
Ingrediënten
Porties: pizza
|
Instructies
- Rol het pizzadeeg uit en laat op kamertemperatuur komen. Verwarm ondertussen de oven op 180°.
- Schil de appel en snipper in heel fijne stukjes. Prak ze eventueel een beetje aan.
- Wrijf de pizzabodem in met een beetje neutrale olie.
- Verdeel de stukjes appel over de bodem. Bestuif met wat kaneel.
- Verwijder het vel en verkruimel vervolgens de zwarte pens over de pizza.
- Laat ongeveer 10 minuten bakken in de hete oven, tot de korst mooi kleurt en de stukjes pens gebakken zijn.
- Bestrooi net voor het opdienen met enkele granaatappelpitjes. Smakelijk!
Notities
Je kan deze pizza smeuïger maken door de appel eerst aan te stoven tot een moes. Daarnaast kan je ook variëren door ander fruit zoals rabarber, mango,... toe te voegen.
Deel dit Recept
Speak Your Mind