Geen geslaagde barbecue zonder lekkere satés. Wil je net dat ietsje meer, kan je deze gerust zelf maken. Dat heeft alleen maar voordelen: goedkoper, plezanter en je kan helemaal naar wens samenstellen. Dit recept is voor de echte fijnproever die niet goed kan kiezen: royale vleessatés met voor ieder wat wils. Feestelijk en lekker!
Geen geslaagde barbecue zonder lekkere satés. Wil je net dat ietsje meer, kan je deze gerust zelf maken. Dat heeft alleen maar voordelen: goedkoper, plezanter en je kan helemaal naar wens samenstellen. Dit recept is voor de echte fijnproever die niet goed kan kiezen: royale vleessatés met voor ieder wat wils. Feestelijk en lekker!
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Ingrediënten
- 100 gram dik rundsvlees (steak, tournedos,...) In hapklare blokken gesneden.
- 100 gram dik kalfsvlees (lapje, oester,...) In hapklare blokken gesneden.
- 100 gram dik varkensvlees (lapje, kotelet,...) In hapklare blokken gesneden.
- 1 merguez In stukjes (2 cm) gesneden.
- 1 kippenfilet In hapklare blokken gesneden.
- 1 dik Ardeens varkenslapje In hapklare blokken gesneden.
- 4 scampi ontdooid
- 2 uien
- 1 paprika Kleur naar wens.
- Provençaalse kruiden
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Neem enkele lange satéstokken (reken op 1 saté, eventueel 2, per persoon) en laat ze enkele minuten weken in koud water. Zo verbranden de stokjes minder hard tijdens het grillen.
- Snijd de uien afhankelijk van hun grootte in twee of vier delen. Haal de lagen uit elkaar en bewaar de grote, buitenste stukken ui.
- Was de paprika en snijd in vier delen. Verwijder de zaadjes en steel. Versnijd in mooie, enigszins vierkante, stukken paprika.
- Prik op elke saté in een zelfde volgorde (naar wens) de stukjes vlees. Steek tussen elk stukje vlees een stukje ui of paprika. Verdeel het vlees netjes over de satés en elk stokje op zich. Druk het vlees niet te stevig aan.
- Bestrooi de satés met wat zwarte peper, grof zout, Provençaalse kruiden (optioneel) en olijfolie.
- Je kan deze satés zowel in de pan als op de barbecue bereiden. Werk op een middelmatig tot hoog vuur en draai ze regelmatig om. Smakelijk!
Notities
Dit recept kan je makkelijk naar je eigen smaak en goesting omzetten. Je kan vlees weglaten of toevoegen, met marinades of andere kruiden werken,...
Deel dit Recept
Speak Your Mind