Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,...) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediënten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 5minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
5minuten |
Ingrediënten
- 1 rode paprika
- 250 gram kikkererwten blik, uitgelekt
- 1 eetlepel zwarte olijven ontpit
- 2 takjes peterselie
- 2 takjes munt
- 0,5 citroen uitgeperst
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Rooster de paprika op het vuur (barbecue/gasvuur) of in de oven tot de schil zwart ziet. Laat even afkoelen.
- Pel de geroosterde paprika en versnijd in stukjes.
- Meng de stukjes paprika met de kikkererwten. Roer er een flinke lepel olijfolie onder.
- Versnijd de olijven in plakjes. Snipper de peterselie en munt fijn en meng met de schijfjes olijf onder de kikkererwten.
- Fris op met wat citroensap en kruid af met peper en zout. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind