VN:F [1.9.22_1171]
please wait...
Rating: 0.0/
5
(0 votes cast)
Kikkererwtensalade met geroosterde paprika
Als je op zoek bent naar een originele en zomerse salade als bijgerecht (barbecue, koude schotel, tapas,…) is deze kikkererwtensalade een top-idee. Met een paar ingrediĆ«nten zorg je voor een verrassende en frisse toets bij allerlei bereidingen.
Gerecht
Bijgerecht
,
Salade
,
Tapas
,
Voorgerecht
Keuken
Mediterraan
Gelegenheid
Voor elke dag
Totale tijd
< 30 minuten
Prijs
< 2 euro
Vlees/vis/veg
Veganistisch
,
Vegetarisch
Dieet
Gezonde recepten
Niveau
Beginner
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
5
minuten
Porties
Prep Tijd
4
personen
15
minuten
Kook Tijd
5
minuten
Ingrediƫnten
1
rode paprika
250
gram
kikkererwten
blik, uitgelekt
1
eetlepel
zwarte olijven
ontpit
2
takjes
peterselie
2
takjes
munt
0,5
citroen
uitgeperst
olijfolie
peper en zout
Instructies
Rooster de paprika op het vuur (barbecue/gasvuur) of in de oven tot de schil zwart ziet. Laat even afkoelen.
Pel de geroosterde paprika en versnijd in stukjes.
Meng de stukjes paprika met de kikkererwten. Roer er een flinke lepel olijfolie onder.
Versnijd de olijven in plakjes. Snipper de peterselie en munt fijn en meng met de schijfjes olijf onder de kikkererwten.
Fris op met wat citroensap en kruid af met peper en zout. Smakelijk!