Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!
Wanneer je op zoek bent naar simpele en kindvriendelijke recepten, is pasta altijd een prima keuze. Met een minimum aan moeite en ingrediënten heb je immers iets lekker op tafel getoverd waar jong en oud van kan genieten. Dit toffe recept van Colruyt past helemaal binnen die filosofie!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 1 ui fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook geplet
- 2 courgettes
- 450 gram grote kerstomaatjes
- 2 dl room
- 500 gram kippenblokjes
- 400 gram spirelli
- 50 gram geraspte kaas
- kerriepoeder
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking.
- Verhit in een kookpot een flinke scheut olijfolie. Fruit de gesnipperde ui met het geplette teentje look. Kruid met een snuif kerriepoeder.
- Hak of rasp ondertussen de ongeschilde courgettes in grove stukjes.
- Voeg de stukjes courgette toe en laat op een zacht vuur 10 minuten garen.
- Versnijd ondertussen de tomaatjes in vier. Doe samen met de room bij de stukjes courgette na de gaartijd. Werk af met peper/zout en laat nog even warmen.
- Bak de kippenblokjes op in een beetje olijfolie (of boter) in een ruime braadpan. Kruid met peper en zout.
- Meng de gegaarde pasta met de courgette-roomsaus en kippenblokjes. Serveer met wat geraspte kaas. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind