Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8appelflappen | 20minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
8appelflappen | 20minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- 1 klontje boter
- 4 Appels om te stoven
- 100 gram rozijnen
- 1 scheutje rum
- 1 vanillestok
- 50 gram Cassonadesuiker
- 1 snuifje Kaneel
- 2 vellen Bladerdeeg
- bloem
- 1 eigeel
- 1 scheutje melk
- bloemsuiker optioneel
Porties: appelflappen
Ingrediënten
Porties: appelflappen
|
Instructies
- Schil de appels en snijd in blokjes. Stoof aan in een klontje boter.
- Doe een scheutje water, rum en de rozijnen bij de stukjes appel. Breng op smaak met kaneel en het merg van een vanille-stokje. Laat rustig stoven tot een compote en laat afkoelen.
- Rol het bladerdeeg nog wat dunner uit op een bebloemd werkblad. Snijd er vierkanten van ca. 15 centimeter uit.
- Leg op elk vel bladerdeeg een lepeltje appelcompote. Klop het eigeel los met een beetje melk en bestrijk er de randen mee.
- Plooi elk vel dicht door één punt naar het tegenovergestelde te plooien tot een driehoek. Druk goed maar voorzichtig aan en druk de randen netjes toe met een vork.
- Schik de appelflappen op een vel bakpapier op een bakplaat. Bestrijk met de rest van het eigeel en zet in een voorverwarmde oven (175°). Laat 15 à 25 minuutjes bakken.
- Laat de appelflappen afkoelen en bestrooi net voor het opdienen met wat bloemsuiker. Smakelijk!
Notities
Hoe je het liever eenvoudig? Dan kan je de appelcompote vervangen door rauwe stukjes appel met een snuifje kaneel. Ook leuk: bestrooi de appelflappen met enkele grove suikerkorrels voor je ze in de oven zet.
Deel dit Recept
Speak Your Mind