Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 20minuten | 20minuten |
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
- Smelt een beetje boter in een ruime pan. Vul aan met een scheut water (zo'n 3 cm) en leg er de stronkjes witloof in.
- Kruid het witloof met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat op een zacht vuur garen. Haal, eenmaal gaar, uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Maak ondertussen de kaassaus door de boter te smelten. Roer er de bloem onder, laat even pruttelen en roer er dan al kloppend de melk onder.
- Voeg de gemalen kaas en wat Parmezaanschilfers naar wens toe (bewaar nog wat kaas voor de afwerking). Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
- Rol de gegaarde stronkjes witloof in een plakje hesp. Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met nog wat kaas.
- Laat nog een kwartiertje gratineren in een voorverwarmde oven (215°). Giet ondertussen de gegaarde aardappelen af en bestrooi met gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Deel dit Recept
|
|
|
|
Speak Your Mind