VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Witloof met hesp in de oven (Sofie Dumont)
Wie van Belgische klassiekers houdt, kan bijna niet anders dan dol zijn op dit luxueuze recept. Sofie Dumont legt je uit wat haar versie is voor dit heerlijke gerecht.
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
4personen 20minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
witloof met hesp
kaassaus
aardappelen
Instructies
  1. Schil de aardappelen en breng ze aan de kook in een ruime hoeveelheid gezouten water.
  2. Smelt een beetje boter in een ruime pan. Vul aan met een scheut water (zo’n 3 cm) en leg er de stronkjes witloof in.
  3. Kruid het witloof met peper, zout en nootmuskaat. Dek af en laat op een zacht vuur garen. Haal, eenmaal gaar, uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  4. Maak ondertussen de kaassaus door de boter te smelten. Roer er de bloem onder, laat even pruttelen en roer er dan al kloppend de melk onder.
  5. Voeg de gemalen kaas en wat Parmezaanschilfers naar wens toe (bewaar nog wat kaas voor de afwerking). Werk af met peper, zout en nootmuskaat.
  6. Rol de gegaarde stronkjes witloof in een plakje hesp. Schik ze in een ovenschaal en overgiet met de kaassaus. Bestrooi met nog wat kaas.
  7. Laat nog een kwartiertje gratineren in een voorverwarmde oven (215°). Giet ondertussen de gegaarde aardappelen af en bestrooi met gesnipperde peterselie. Smakelijk!