Kip klinkt misschien een beetje gewoon als je op zoek bent naar een feestelijker gerecht. Met dit recept, waar een romig sausje de hoofdrol speelt, wordt dat idee snel ontkracht. Perfect als je graag wat origineler, feestelijker en bovenal lekker maar zonder moeite wil koken!
Kip klinkt misschien een beetje gewoon als je op zoek bent naar een feestelijker gerecht. Met dit recept, waar een romig sausje de hoofdrol speelt, wordt dat idee snel ontkracht. Perfect als je graag wat origineler, feestelijker en bovenal lekker maar zonder moeite wil koken!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 1uur |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
1uur |
Ingrediënten
- Kip
- 1 kip versneden in stukken
- 250 ml kippenbouillon
- 1 blaadje laurier
- 1 handvol verse salie
- olijfolie
- boter
- peper en zout
- Cidersaus
- 1 sjalot fijngesnipperd
- 200 ml droge cider
- 1 eetlepel sojasaus
- 2 dl room
- 1 koffielepel mosterdzaadjes
- 1 blaadje laurier
- Afwerking
- 500 gram snijboontjes
- 600 gram krielaardappelen
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de stukken kip op kamertemperatuur komen en kruid rondom met peper en zout.
- Verwarm een ruime stoofpot (bij voorkeur met dikke bodem). Smelt een klontje boter en voeg een scheut olijfolie toe.
- Schroei de stukken kip langs alle kanten aan tot ze mooi kleuren. Voeg laurier en salie toe. Laat nog even sudderen.
- Blus met de kippenbouillon, verlaag het vuur en laat nog een ruim half uur gaar stoven.
- Breng ondertussen een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en gaar de boontjes. Laat, eenmaal gaar, uitlekken. Breng daarnaast ook de krieltjes aan de kook in gezouten water (schillen hoeft niet).
- Haal de gegaarde stukken kip uit de stoofpot. Houd warm. Giet het kookvocht door een zeef en zet even opzij.
- Voeg wat verse olie aan de stoofpot toe en fruit de fijngesnipperde sjalot met een blaadje laurier en de mosterdzaadjes. Blus met de cider en sojasaus. Laat op een zacht vuur tot de helft inkoken.
- Giet er ongeveer de helft van de gezeefde bouillon bij, samen met de room. Laat indikken naar wens, kruid eventueel bij met peper/zout. Leg er dan de stukken kip in en houd warm.
- Snijd de gegaarde bonen in fijne reepjes en bak net voor het opdienen nog even op in boter. Kruid met peper en zout.
- Serveerde de kip met voldoende saus, krieltjes en reepjes snijboon. Smakelijk!
Notities
Mag het nog feestelijker? Vervang de aardappeltjes dan door kroketten of pommes duchesses.
Deel dit Recept
Speak Your Mind