Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.
Tijdens de feestdagen mag een hapje écht feestelijk zijn. Dat betekent zorgvuldig geselecteerde producten, uitzonderlijke smaken en een mooie presentatie. Dit hapje is origineel en verrassend, perfect voor de Bourgondiër die houdt van een culinaire traktatie.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
8personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
8personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 24 melba-toastjes
- 1 zwarte pens
- 8 coquilles
- 2 stronkjes grondwitloof
- 1 flesje tripelbier
- appel-azijn
- esdoornsiroop
- enkele sprietjes bieslook
- kaneelpoeder
- boter
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Verwijder de buitenste bladeren van de witloofstronkjes en snijd de bittere onderkant weg. Snipper fijn.
- Stoof het gesnipperde witloof in een beetje boter aan in een steelpan. Kruid met peper en zout.
- Zet het witloof onder met bier. Laat zachtjes reduceren tot er bijna geen vocht meer is.
- Bak ondertussen de zwarte pens rondom aan in een braadpan in boter. Snijd daarna in plakjes en houd warm.
- Versnijd elke coquille in 3 plakjes. Laat op kamertemperatuur komen.
- Mix het witloof, eenmaal voldoende gereduceerd, tot een fijne crème. Fris op met een scheut appelazijn en verzacht met dubbel zoveel esdoornsiroop. Kruid eventueel verder af met peper/zout.
- Kruid de plakjes coquille met een beetje peper en zout. Bak net voor het opdienen heel kort langs elke kant aan in bruisende boter (kleuren volstaat).
- Besmeer de toastjes met een laagje witloof-biercrème. Schik daar een plakje zwarte pens op en bestuif met een klein beetje kaneel (overdrijf niet!). Schik daar een plakje coquille op en werk af met bieslook. Serveer meteen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind