Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 30minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
30minuten |
Ingrediënten
- 400 gram gemengd gehakt
- 4 grote puntpaprika's
- 1 ei
- 50 gram paneermeel
- 1 koffielepel salie gedroogd
- 1 koffielepel currypoeder
- 800 gram extra vastkokende aardappelen
- rozemarijn gedroogd
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng het gehakt met het ei en paneermeel. Breng voldoende op smaak met salie, currypoeder, peper en zout.
- Halveer de puntpaprika's zorgvuldig. Verwijder de zaadjes en zaadlijsten.
- Vul de paprika's met het gehakt. Schik ze in een ovenschaal, ingesmeerd met een beetje boter of olijfolie. Schuif in een voorverwarmde oven (160°) en laat een half uurtje garen.
- Spoel de aardappelen en versnijd in kwartjes. Blancheer (kort koken, nog niet helemaal garen) in een ruime hoeveelheid gezouten water. Laat goed uitlekken en afkoelen.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan. Bak de afgekoelde aardappelpartjes op tot ze knapperig zijn. Kruid af met rozemarijn, peper en zout.
- Serveer de gevulde paprika's met de aardappelwedges. Vul eventueel aan met extra groentjes (een fris slaatje, gestoomde broccoli,...). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind