Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.
Wil je wat beter op je lijn letten? Dat begint vanzelfsprekend met gezond(er) eten. Een makkelijke eerste stap: laat 's middags brood en beleg voor wat het is en schakel over op verse slaatjes propvol lekkere maar gezonde ingrediënten. Geen idee hoe je daar aan begint? Dit recept helpt je op het juiste pad.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
1persoon | 10minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
1persoon | 10minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 80 gram quinoa
- 1 tomaat
- 1 avocado
- 0,5 lente-ui
- 1 mini-paprika
- 100 gram grijze garnalen gepeld
- kurkuma
- 1 scheutje walnoot-olie
- 3 takjes koriander
- peper en zout
Porties: persoon
Ingrediënten
Porties: persoon
|
Instructies
- Breng de quinoa aan de kook in lichtgezouten water volgens de instructies op de verpakking. Laat, eenmaal gaar, goed uitlekken en afkoelen.
- Versnijd ondertussen de tomaat en de avocado in hapklare stukjes, de mini-paprika in fijne ringetjes. Snipper de lente-ui tot slot fijn.
- Meng de versneden groentjes onder de afgekoelde quinoa. Voeg ook de garnalen toe.
- Breng de salade op smaak met een scheutje walnoot-olie, wat kurkuma en peper/zout naar wens. Werk af met wat gesnipperde koriander. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind