Een geslaagde barbecue draait meestal rond lekker vlees. De "extra's" zijn echter net zo belangrijk. Met een beetje inspiratie tover je veel meer op tafel dan een paar gesneden groenten. Deze fijne, lauwe pasta is uiterst makkelijk, snel klaar maar bijzonder smakelijk. Een zomerse topper - zeker tijdens een zonnige barbecue.
Een geslaagde barbecue draait meestal rond lekker vlees. De "extra's" zijn echter net zo belangrijk. Met een beetje inspiratie tover je veel meer op tafel dan een paar gesneden groenten. Deze fijne, lauwe pasta is uiterst makkelijk, snel klaar maar bijzonder smakelijk. Een zomerse topper - zeker tijdens een zonnige barbecue.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 5minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 5minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 200 gram spekreepjes gerookt
- 500 gram pasta Naar wens, niet te groot.
- 100 gram kerstomaten In partjes gesneden.
- 1 halve courgette In fijne blokjes gesneden.
- 1 lente-ui In ringen gesneden.
- 2 eetlepels olijfolie
- Provençaalse kruiden gedroogd
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Kook de pasta al dente in gezouten water. Je kan eventueel ook werken met een bouillonblokje om iets meer smaak en diepte aan deze eenvoudige pastabereiding te geven.
- Bak de spekreepjes terwijl de pasta gaart in een pan zonder boter (spek is voldoende vet). Bak de reepjes licht-krokant.
- Giet de pasta, eenmaal gaar, af en voeg onmiddellijk de gebakken spekreepjes toe. Schraap de pan netjes leeg zodat ook het spekvet en de aanbakseltjes bij de pasta gaan - dit geeft een bijzonder lekkere hartige toets.
- Roer goed om en voeg er, nu alles nog warm is, de partjes kerstomaat, stukjes courgette en lente-ui-ringen aan toe. Voeg twee eetlepels olijfolie, wat Provençaalse kruiden, peper en zout toe. Roer alles goed onder elkaar en laat enkele minuten rusten. Dien lauw op (koud kan ook). Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind