Een pastabereiding kan waanzinnig lekker zijn en is doorgaans niet moeilijk om te maken. Elke Italiaan zal je vertellen dat de basis van een goede pasta begint bij delicate eenvoud - een woord dat perfect bij dit, verrassend, lekker en zelfs feestelijk recept past.
Een pastabereiding kan waanzinnig lekker zijn en is doorgaans niet moeilijk om te maken. Elke Italiaan zal je vertellen dat de basis van een goede pasta begint bij delicate eenvoud - een woord dat perfect bij dit, verrassend, lekker en zelfs feestelijk recept past.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
2personen | 15minuten | 15minuten |
Porties | Prep Tijd |
2personen | 15minuten |
Kook Tijd |
15minuten |
Ingrediënten
- 300 gram pasta Naar wens, ik gebruikte penne.
- 1 rode ui fijngesneden
- 1 wortel fijngesneden
- 250 gram kerstomaten In partjes gesneden.
- 150 gram Parijse champignons In partjes gesneden.
- 10 dl room
- 1 el balsamicoazijn
- 2 lente-uitjes In ringen gesneden.
- 200 gram scampi (garnaalstaarten) Gepeld, indien nodig ontdooid.
- 1 teentje knoflook geperst
- 1 el olijfolie
- peper, zout, oregano, chili
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Het saus is best snel klaar, je kan daarom alvast starten met voldoende water aan de kook te brengen met een gezonde portie zout.
- Fruit de fijngesneden rode ui en wortel in een scheutje olijfolie. Voeg na enkele minuutjes de partjes champignon en kerstomaat toe en laat even op een middelmatig vuur garen.
- De kerstomaatjes zullen snel smelten, enkel de velletjes blijven over. Je hoeft deze er niet uit te beginnen vissen (of je kerstomaten op voorhand te pellen), ze zullen amper opvallen noch storen. Eenmaal de groentjes gaar zijn, voeg je de room en wat balsamicoazijn toe. Dit laatste is naar smaak, hoe meer te toevoegt hoe uitzonderlijk die zoet/zure smaak.
- Laat het sausje rustig inkoken - zorg dat de room niet overkookt door het vuur zachter te zetten. Eenmaal voldoende ingedikt, breng je de saus verder op smaak met peper, zout, oregano en wat chilipoeder. Dat laatste hoeft niet noodzakelijk indien je geen liefhebber bent van een pikante toets.
- Ondertussen zou de pasta aan kook moeten zijn en kan je de scampi bereiden. Ook dit gaat relatief snel. Breng in een pan wat olijfolie op temperatuur en fruit er het geperste teentje look in. Bak de scampi kort maar krachtig langs elke zijde en voorzie wat extra kruiding (peper en zout, eventueel wederom wat chili).
- Meng vlak voor het opdienen de scampi onder saus en stort dit over de pasta. Werk af met wat lente-ui, dat geeft behalve een professionele uitstraling een heerlijke frisse en licht pittige beet. Smakelijk!
Notities
Je kan de scampi perfect vervangen door stukjes vlees (kip is ideaal) of uiteraard weglaten indien je het liever vegetarisch houdt.
Deel dit Recept
Speak Your Mind