Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
45minuten |
Ingrediënten
- 200 gram spekblokjes gerookt
- 1 kg varkensstoofvlees in hapklare blokjes gesneden
- 2 uien fijngesnipperd
- 2 wortelen geschild en in ringen gesneden
- 1 prei in ringen gesneden
- 250 gram fijne Parijse champignons in kwartjes gesneden
- 250 gram bloemkoolroosjes
- 0,5 liter vleesbouillon
- 33 cl donker, zwaar bier
- 2 eetlepels graanmosterd
- 2 blaadjes laurier
- peper en zout
- bloem
- boter
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Neem een ruime stoofpot en bak de spekblokjes. Vetstof is (nog) niet nodig, het spek bevat voldoende vat.
- Bestrooi ondertussen de stukjes varkensvlees met peper, zout en bloem. Voeg toe aan de stoofpot eenmaal de spekblokjes zacht zijn en licht beginnen te kleuren.
- Stoof het varkensvlees op hoog vuur zodat het mooi kleurt maar nog niet helemaal gaart. Werk eventueel in twee delen.
- Verlaag het vuur en voeg de uien toe. Laat meestoven tot ze glazig worden. Voeg dan de schijfjes wortel, ringen prei en kwartjes champignon toe. Kruid een eerste keer bij met peper en zout.
- Nadat de groentjes even hebben kunnen stoven, zet je de stoofpot onder het met bier en de bouillon. Doe er ook de blaadjes laurier bij en laat, afgedekt, een half uur pruttelen op een zacht vuur.
- Haal het deksel weg, en laat nog even flink doorkoken om de saus wat in te dikken. Voeg de bloemkoolroosjes toe en roer er de eetlepels graanmosterd door.
- De stoofpot is klaar eenmaal de bloemkool gaar is (en de saus voldoende ingedikt). Verwijder de laurierblaadjes en werk af met peper en zout.
- Serveer met brood, kroketjes, of laat de laatste 10 à 15 minuutjes hapklare stukjes aardappel mee stoven. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind