Het recepten-team van Colruyt weet dat regelmatig een gouden klassieker op het menu zetten een verstandige zet is. De typische gerechten uit grootmoeders keuken scoren immers zowel in smaak als eenvoud. Zoals een mals stukje biefstuk, een pittig peperroomsausje en een smeuïge knolselderpuree. Meer moet dat niet zijn!
Het recepten-team van Colruyt weet dat regelmatig een gouden klassieker op het menu zetten een verstandige zet is. De typische gerechten uit grootmoeders keuken scoren immers zowel in smaak als eenvoud. Zoals een mals stukje biefstuk, een pittig peperroomsausje en een smeuïge knolselderpuree. Meer moet dat niet zijn!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 15minuten | 20minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd |
20minuten |
Ingrediënten
- 4 biefstukken
- 1 kg loskokende aardappelen
- 1 knolselder
- 100 gram gerookte spekreepjes
- 1 bakje tuinkers of waterkers
- 1 dl room
- 1 eetlepel groene peperbolletjes
- boter
- nootmuskaat
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen. Kruid met peper en zout.
- Schil de aardappelen en knolselder. Versnijd in stukken en breng samen aan de kook in een flinke portie gezouten water.
- Smelt een klontje boter in een pan. Bak de biefstukken naar wens, haal uit de pan en houd warm.
- Bak de spekblokjes samen met de peperbolletjes aan in dezelfde pan.
- Voeg na enkele minuten de room toe en laat zachtjes inkoken. Werk desgewenst verder af met peper en zout.
- Giet de gegaarde aardappelen en knolselder af. Stamp tot een puree en werk af met peper, zout en nootmuskaat.
- Serveer de biefstukken met een lepeltje peperroomsaus en een flinke schep puree. Garneer tot slot met frisse tuinkers. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind