Een malse rosbief is een godsgeschenk om snel en efficiënt lekker te koken voor een iets grotere groep. Je kan al het werk immers overlaten aan de oven. Voeg daar een flink hand verse kruiden en een verfijnde groentekrans aan toe, en je diner wordt helemaal een makkie!
Een malse rosbief is een godsgeschenk om snel en efficiënt lekker te koken voor een iets grotere groep. Je kan al het werk immers overlaten aan de oven. Voeg daar een flink hand verse kruiden en een verfijnde groentekrans aan toe, en je diner wordt helemaal een makkie!
Porties | Prep Tijd | Passieve Tijd |
6personen | 15minuten | 4uur |
Porties | Prep Tijd |
6personen | 15minuten |
Passieve Tijd |
4uur |
Ingrediënten
- Rosbief met kruiden
- 1 kg rosbief
- 3 takjes tijm
- 1 takje rozemarijn
- 1 bosje peterselie
- 2 takjes salie
- 1 teen knoflook
- olijfolie
- peper en zout
- Groentekrans
- 600 gram vastkokende aardappelen
- 2 wortelen
- 2 rode uien
- 300 gram knolselder
- 300 gram aardpeer
- 1 bosje peterselie
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Hak alle kruiden voor de rosbief extra fijn met de knoflook.
- Vul aan met een flinke scheut olijfolie en voldoende peper en zout. Smeer de rosbief grondig in met deze kruidige marinade.
- Laat de rosbief enkele uren rusten, bij voorkeur één nacht.
- Schil alle groentjes en versnijd in grove tot hapklare stukken. Meng grondig in een ruime ovenschotel met olijfolie, peper en zout.
- Leg de rosbief in het midden van de ovenschaal. Laat ongeveer 50 minuten garen in een voorverwarmde oven (160°).
- Controleer of het vlees voldoende gegaard is (rosbief eet je bij voorkeur wanneer het nog een beetje rosé is).
- Bestrooi de ovenschotel met wat gesnipperde peterselie voor het opdienen. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind