VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
Kruidenrosbief met ovengroenten
Een malse rosbief is een godsgeschenk om snel en efficiënt lekker te koken voor een iets grotere groep. Je kan al het werk immers overlaten aan de oven. Voeg daar een flink hand verse kruiden en een verfijnde groentekrans aan toe, en je diner wordt helemaal een makkie!
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Passieve Tijd
4uur
Porties Prep Tijd
6personen 15minuten
Passieve Tijd
4uur
Ingrediënten
Rosbief met kruiden
Instructies
  1. Hak alle kruiden voor de rosbief extra fijn met de knoflook.
  2. Vul aan met een flinke scheut olijfolie en voldoende peper en zout. Smeer de rosbief grondig in met deze kruidige marinade.
  3. Laat de rosbief enkele uren rusten, bij voorkeur één nacht.
  4. Schil alle groentjes en versnijd in grove tot hapklare stukken. Meng grondig in een ruime ovenschotel met olijfolie, peper en zout.
  5. Leg de rosbief in het midden van de ovenschaal. Laat ongeveer 50 minuten garen in een voorverwarmde oven (160°).
  6. Controleer of het vlees voldoende gegaard is (rosbief eet je bij voorkeur wanneer het nog een beetje rosé is).
  7. Bestrooi de ovenschotel met wat gesnipperde peterselie voor het opdienen. Smakelijk!