De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!
De recepten van Yotam Ottolenghi staan garant voor uitzonderlijke smaaksensaties met ingrediënten van over de hele wereld. Zo kiest hij in dit recept voor de avontuurlijke combinatie van mandarijntjes met venkel, anijsdrank en kip. Het resultaat is hartverwarmend lekker!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd | Passieve Tijd |
4personen | 15minuten | 45minuten | enkeleuren |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 15minuten |
Kook Tijd | Passieve Tijd |
45minuten | enkeleuren |
Ingrediënten
- Marinade
- 100 ml Arak of Ouzo, of Pernod
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels appelsiensap vers geperst
- 3 eetlepels citroensap vers geperst
- 3 eetlepels lichtbruine suiker
- 2 eetlepels graanmosterd
- Ovenschotel
- 1 versneden kip of kippenbouten
- 2 knollen venkel
- 4 mandarijnen
- 1 eetlepel tijm
- 1 eetlepel venkelzaadjes genkeusd
- 1 bosje peterselie gesnipperd
- zout en peper
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Meng alle ingrediënten voor de marinade grondig door elkaar. Breng voldoende op smaak met peper en zout.
- Versnijd de venkelknollen in partjes en mandarijnen in schijfjes (met de schil).
- Doe de stukken kip samen met de partjes venkel en schijfjes mandarijn in een ruime ovenschaal. Voeg tijm en venkelzaadjes toe.
- Overgiet alles met de marinade en roer grondig met je handen.
- Laat de ovenschotel bij voorkeur één nacht marineren (dek af met folie), je kan echter ook meteen overgaan naar de bereiding.
- Laat de ovenschotel 35 tot 45 minuten garen in een voorverwarmde oven (220°). Let er op dat de stukken kip met de velkant naar boven liggen.
- De schotel is klaar eenmaal de kip voldoende gekleurd en gegaard is (verlaag de temperatuur tijdig indien de kip te snel kleurt).
- Lepel alle ingrediënten uit de ovenschaal en schik ze op een serveerbord. Hou warm.
- Giet al het vocht uit de ovenschaal in een steelpannetje en laat reduceren op een matig vuur tot er ongeveer 80 ml overblijft.
- Overgiet alle ingrediënten met de gereduceerde saus en bestrooi tot slot met gesnipperde peterselie. Smakelijk!
Notities
De laatste stap waarbij je de saus laat reduceren is niet noodzakelijk, je kan de ovenschotel ook rechtstreeks uit de oven op tafel zet. De saus zal dan wel iets minder intens smaken.
Deel dit Recept
Speak Your Mind