Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!
Wist je dat de beste pastabereidingen vooral eenvoudig moeten zijn? Zo kan je immers alle focus op de pasta houden, met toevoeging van slechts enkele - maar smakelijke - ingrediënten. Precies zoals dit recept: behalve lekkere spaghetti, maak je met malse kalkoenreepjes en fijne aubergineschijfjes een lekkere maar supersimpele pasta!
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 400 gram spaghetti
- 200 gram kalkoenlapjes extra dun
- 2 aubergines
- 4 dl room
- 1 eetlepel oregano gedroogd
- 1 bosje peterselie fijngehakt
- olijfolie
- peper en zout
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Breng de pasta aan de kook in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Terwijl de pasta gaart, kan je de saus bereiden.
- Snijd de kalkoenlapjes in fijne reepjes. Bestrooi met een weinig peper en zout.
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime pan en schroei de kalkoenreepjes kort maar krachtig, tot ze kleuren. Blus onmiddellijk met de room en verlaag het vuur. Laat even inkoken en breng op smaak met de oregano, peterselie en nog wat peper en zout naar wens.
- Snijd ondertussen de aubergine(s) in flinterdunne plakjes. Indien je niet vaardig bent met een mes kan een dunschiller je helpen. Roer ze voorzichtig onder de saus en laat even warmen zodat ze gaar en mals worden.
- Giet de pasta af en roer er de saus onder. Serveer onmiddellijk. Lekker met een glaasje witte wijn of een blond biertje. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind