In dit recept toont Sandra haar (gezonde) variant op een typisch Frans nagerecht: Poire belle Hélène. Het idee is even simpel als lekker: gepocheerde peertjes met warme chocoladesaus. Tel daar de gezonde touch van Sandra bij en het resultaat is een heerlijk dessert dat je met heel wat minder schuldgevoel op tafel kan zetten.
In dit recept toont Sandra haar (gezonde) variant op een typisch Frans nagerecht: Poire belle Hélène. Het idee is even simpel als lekker: gepocheerde peertjes met warme chocoladesaus. Tel daar de gezonde touch van Sandra bij en het resultaat is een heerlijk dessert dat je met heel wat minder schuldgevoel op tafel kan zetten.
Porties | Prep Tijd | Kook Tijd |
4personen | 10minuten | 10minuten |
Porties | Prep Tijd |
4personen | 10minuten |
Kook Tijd |
10minuten |
Ingrediënten
- 4 Conference-peren
- 1 fles witte wijn
- 3 eetlepels honing
- 160 gram pure chocolade
- 1 bosje verse munt
Porties: personen
Ingrediënten
Porties: personen
|
Instructies
- Schil en halveer de peren, verwijder de klokhuizen maar laat de steeltjes er aan voor een mooiere presentatie.
- Breng de witte wijn met de honing aan de kook.
- Pocheer de halve peertjes een kleine 10 minuten. Laat ze zeker niet te ver garen, ze moeten nog wat beet hebben.
- Brokkel ondertussen de chocolade in kleinere stukjes en laat au-bain-marie smelten.
- Snipper de verse munt.
- Schik per persoon twee halve peren op een bordje. Besprenkel ze met een lepel met wat chocoladesaus en werk af met gesnipperde munt. Smakelijk!
Deel dit Recept
Speak Your Mind